جمعه 23 09 1397

آخرین بروز رسانی : جمعه, 23 آذر 1397

معاون درمان دانشگاه: توزیع نامتعادل امکانات درمانی در بیمارستان‌ها، عمده مشکل ما است

دکتر کلیدری معاون درمان دانشگاه طی گفتگویی اظهار کرد: آنچه امروز مشکل اصلی ما در ارائه خدمات در بیمارستانهاست، توزیع نامتعادل امکانات درمانی در سطح بیمارستان های استان اصفهان است.

دکتر کلیدری افزود: مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) یک مرکز تخصصی و فوق تخصصی است که در طول شبانه روز با تعداد زیادی از بیماران مواجه است، بطوری که در ۲۴ ساعت حدود ۲۰۰ بیمار اورژانسی در این بیمارستان پذیرش می شوند.

وی در خصوص تخت های مرکز الزهرا(س)  تصریح کرد: در بیشتر مواقع تخت های این مرکز صد در صد اشغال است و بیمارستان دومی جایگزین این مرکز را هم نداریم و به همین دلیل اغلب با حجم گسترده ای از بیماران در پشت درب اورژانس الزهرا(س) مواجه هستیم.

معاون درمان دانشگاه با اشاره به اینکه بدنبال تجهیز مرکز آموزشی درمانی امین در حد تجهیزات مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) هستیم، که بتوانیم بخشی از بیماران شمال شهر اصفهان را به این بیمارستان ارجاع دهیم و از ترافیک کاری مرکز الزهرا(س) بکاهیم، اضافه کرد: در حال حاضر مرکز امین 230 تخت فعال دارد که باید حداقل به 400 تخت برسانیم.

وی با اعلام اینکه هم اکنون شاهد توزیع نامتعادل تخت های بیمارستانی هستیم، ادامه داد: از نظر استانداردهای جهانی شرایط خوبی در تعداد تختهای بیمارستانی به نست جمعیت فعلی نداریم، به طوری که تا سال 1404 باید به ازای هر یک هزار نفر 2.68 درصد تخت بیمارستانی داشته باشیم و این در حالی است که هم اکنون به ۱٫۳ درصد می رسد.

وی با اظهار اینکه در استان اصفهان این نسبت به 1.1 یا 1.15 درصد است و خیلی مطلوب نیست و با ورود بخش خصوصی و افزایش بار خدمات سلامت به دوش بخش خصوصی احتمال تغییر نسبت تخت های بیمارستانی وجود دارد، ‌افزود: امروز علاوه بر مشکل تخت بستری و عدم توزیع مناسبت امکانات بیمارستانی، با مشکل کمبود نیروی متخصص و عمومی هم مواجهیم و تا این سه رکن اصلی حل نشود به طور قطع در ارائه خدمات خوب، بموقع و با کیفیت به بیماران با مشکل مواجهیم.

وی اجرای طرح تحول سلامت را یک گام رو به جلو برای ارائه خدمات به بیماران عنوان کرد و افزود: وضعیت نسبت سرانه سلامت به تولید ناخالص ملی ایران در بین 200 کشور قبل از اجرای طرح تحول سلامت 140 بود که با اجرای این طرح از 140 به 79 رسیدیم و سهم سلامت از تولید ناخالص ملی از 5.5 درصد به 7 درصد رسیده است.

دکتر کلیدری گفت: با اجرای طرح تحول سلامت در آمارهای جهانی با ارتقای 60 درصدی مواجه بودیم و این یک امتیاز مثبت برای ایران بود .

وی اظهار داشت: در حالی که بیمارستانی مثل الزهرا(س) تا 100 درصد اشغال تخت داریم، در یک بیمارستانی شاهدیم که حتی 5 درصد از تخت های آن هم بسختی اشغال نمی شود و این یعنی اتلاف منابع، زیرا که طی سالهای گذشته با فشارهای روانی، سیاسی و اجتماعی اقدام به ساخت بیمارستان ها و مراکز درمانی در مکان هایی شد که هیچ نیازی به ساخت آن بیمارستان نبود.

معاون درمان دانشگاه گفت: در معاونت درمان ستادی به نام ستاد هدایت درمان فعال می باشد که در آن تمامی اورژانس‌ها مانیتور می شوند و اورژانس بر پایه اطلاعات این ستاد بیمار را به اورژانس مثلا مرکز الزهرا(س) انتقال می دهد، اما با یک حجمی ازبیمارانی مواجه می شویم که خود مستقیما به اورژانس الزهرا(س) مراجعه می نمایند و چون ما آماری از این بیماران نداریم بنابراین با یک ترافیک بیمار و ارائه خدمات درمانی به آنها مواجه می شویم.

دکتر کلیدری تنها راه حل ممکن برای ارائه خدمات یکسان به بیماران در تمامی نقاط شهر اصفهان را ایجاد بیمارستان‌های قطب در چهار جهت و اطراف اصفهان خواند و گفت: طبق نقشه سلامت باید بیمارستان هایی که چهار جهت شهر اصفهان را پوشش می دهد به طور کامل تجهیز کنیم که تمام بیماران سه جهت به یک سمت ارجاع داده نشوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: بیمارستان منظریه خمینی شهر، بیمارستان شهید منتظری نجف آباد و بیمارستان شفا کلیشاد را باید با امکانات تخصصی و رشته های فوق تخصصی فول و راه اندازی کرد و به این طریق می توانیم یک حلقه امکانات متمرکز در اطراف اصفهان ایجاد نماییم.