جمعه 23 09 1397

آخرین بروز رسانی : جمعه, 23 آذر 1397

برگزاری کنگره نوزادان ایران در دانشگاه

کنگره نوزادان ایران با محوریت "مشکلات شایع نوزادان و تازه های آن"، چهارشنبه 11 مهرماه، باحضور رییس انجمن نوزادان ایران،  رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، رییس دانشگاه و جمعی از اساتید و فرهیختگان

به مدت سه روز در مرکز همایش های علمی دانشگاه آغاز به کار کرد.

در ابتدای این کنگره خانم دکتر چنگیز رییس کنگره طی سخنرانی خود و خیر مقدم به فرهیختگان و اساتید حاضر در کنگره و همچنین تقدیر و تشکر از خدمتگزاران نظام سلامت و تک تک اعضای تیم سلامت، خاطر نشان کرد: باعث افتخار است که در طول 40 سال گذشته یکی از شاخص هایی که کشور ما در بهبود آن به شدت موفق بوده کاهش مرگ و میر کودکان و نوزادان بوده است.

وی ادامه داد : این موفقیت که به مدد برنامه های فراگیر بهداشت و گسترش مراقبت های پیشگیرانه توانسته است شاخص های مرگ و میر شیرخواران را تا حد چشمگیری در سطح کشور و به خصوص در مناطق کمتر برخوردار بهبود بخشد، نمونه ای موفق از بکارگیری نظام سلامت منسجم و کارآمد در حوزه  پیشگیری از بیماری های واگیر را در سطح جهان عرضه نماید.

دکتر چنگیز با اشاره به برنامه های دولت در 6 سال گذشته، توسعه بخش های NICU را بیان نمود که در حال حاضر در استان اصفهان، شهرستانی وجود ندارد که بیمارستان آن فاقد این بخش برای مراقبت و درمان نوزادان باشد.

رییس دانشگاه ابراز امیدواری نمود که برگزاری این کنگره بتواند زمینه برداشتن گامهایی موثر در بهبود فرآیندهای پیشگیری و مراقبت از نوزادان و کاهش مرگ و میر این فرشته های معصوم را فراهم نماید و ایجاد محیطی مناسب برای بحث و تبادل دانش پیرامون مشکلات علمی و عملی این حوزه تخصصی به یافتن و بکارگیری روش های موثر و کمتر تهاجمی، و نهایتا ارتقای سلامت نوزادان این مرز و بوم کمک کند.

دکتر سید علیرضا مرندی رییس انجمن نوزادان ایران طی سخنانی به ارایه سطح بندی خدمات مادر و نوزاد پرداخت و به هنگام بودن مراقبت ها، بالاترین میزان کیفیت خدمات، هزینه های قابل تحمل و عادلانه بودن خدمات را از اهداف نظام سلامت برشمرد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: هزینه بیمارستان ها معادل 50 تا 80 درصد کل اعتبارات سلامت در کشور می باشد .

رییس انجمن نوزادان ایران، کشورهای صاحب تجربه در زمینه سطح بندی مراقبت را به ترتیب کانادا، استرالیا، برزیل، انگلیس، بعضی از کشورهای اروپایی و برخی از ایالت های آمریکا برشمرد و عنوان نمود: سطح بندی خدمات به شرایط سیاست عرضه مراقبت های سلامت، دسترسی آحاد مردم به مراقبت ها، ارجاع بیمار با معیارهای مشخص به سطوح بالاتر با تجربیات گسترده تر و پیامدهای مطلوب بستگی دارد.

دکتر سید علیرضا مرندی در ادامه لازمه مطلوبیت نظام مراقبت پری انتال را برخورداری از خدمات منسجم و ادغام یافته سرپایی، تاکید بر شناسایی زود هنگام تهدیدهای سلامت مادر و مراقبت های زود هنگام و مستمر مادر عنوان نمود.

سپس دکتر صبری معاون آموزشی دانشگاه نیزطی سخنرانی خود با تشکر از همکاران و فرهیختگان تلاشگر در عرصه کودکان و نوزادان افزود: با اقدامات و تلاش های شبانه روزی شما عزیزان شاهد چشمگیر کاهش مرگ و میر کودکان و نوزادان و بهبود این شاخص هستیم.

معاون آموزشی دانشگاه گفت: یکی از حساس ترین مقاطع زندگی پزشکان متخصص کودکان و نوزادان، مراقبت، تشخیص به موقع و درمان منطقی بیماران خود می باشد چراکه کوچکترین بی توجهی، می تواند آثار مرگ باری داشته باشد و سرنوشت یک فرد را از زمان نوزادی و کودکی تغییر دهد.

دکتر صبری نمونه بارز کارگروهی در حیطه پزشکی را در متخصصن رشته های کودکان و نوزادان عنوان نمود که در کنار تیم خود و همراهی پرستاران عزیز می توانند یک مراقبت شبانه روزی و کامل را برای بیماران داشته باشند.

معاون آموزشی دانشگاه در بحث امکانات و شرایط موجود در بخش های کودکان، تصریح کرد: توسعه بخش های NICU و دستگاه ها و امکانات پیشرفته ای که در حال حاضر در مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان ها وجود دارد، شرایط را برای عرضه خدمات مطلوب و با کیفیت مهیا کرده است.

همچنین دکتر زهره بدیعی رییس بخش نوزادان و دبیر علمی کنگره هدف از برگزاری این کنگره سه روزه را ارتقا دانش و تبادل تجربیات در حیطه نوزادان میان اساتید رشته کودکان و بخصوص فوق تخصصین نوزادان و نیز رشته های وابسته در اصفهان بیان نمود و افزود:  امیدواریم که بتوانیم با بکارگیری علم و تجربه اساتید و شرکت کنندگان گام های موثری در ارتقای سلامت نوزادان برداریم.

دکتر بدیعی برنامه سه روزه این همایش را برگزاری پانل های پرسش و پاسخ در خصوص مباحثی از قبیل: چالش ها و مشکلات بخش NICU، سندروم دیسترس تنفسی و سورفاکتانت تراپی، نارسایی های حاد کلیه در نوزادان و نحوه برخورد با آن، تهویه مکانیکی پرتواتر و مدهای جدید تهویه مکانیکی و نیز برگزاری 2 کارگاه عنوان نمود.

دکتر بهزاد برکتین دبیر اجرایی کنگره نوزادان ایران نیز گفت: این کنگره با محوریت مشکلات شایع نوزادان و تازه های آن و به مدت سه روز با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص نوزادان و کودکان و سایر رشته های پزشکی مرتبط در اصفهان در حال برگزاری می باشد.

دکتر بهزاد برکتین افزود: مهمترین هدف از برگزاری این کنگره شناسایی مشکلات شایع نوزادان و چالش های موجود در درمان آنها با بهره گیری از آخرین منابع علمی و فناوری های روز دنیا و تعامل بین گروهی در این زمینه است.

وی یکی از تفاوت های این کنگره با همایش های مشابه آن در کشور را برگزاری نشست های هم اندیشی بصورت پرسش و پاسخ با حضور استادان و پزشکان برجسته کشور عنوان و اضافه کرد: در این کنگره 10 نشست با موضوع هایی مانند درمان تشنج نوزادان، بیماری های قلبی، اکسیژن درمانی، مجرای شریانی قلب باز در نوزادان نرم و نارس و تجویز فراورده های خونی برگزار می شود.

این پزشک فوق تخصص، شایع ترین بیماری های نوزادان را تنفسی و عفونی خواند و گفت: تلاش ما بر این است تا با هم اندیشی و تعامل بین پزشکان رشته های مختلف از نوزادان و کودکان گرفته تا رادیولوژیست ها، بهترین و جدیدترین روش های درمانی معرفی و ارائه شود.