چهارشنبه 04 07 1397

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 04 مهر 1397

3-5.jpg

معاون پژوهشی وفناوری دانشگاه: گرانی ارز، پژوهش های علوم پایه و برخی تحقیقات بالینی را دچار مشکل کرده است

دکتر شقایق حق جوی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه طی گفتگویی اظهار داشت: مشکلات اقتصادی و به دنبال آن کم کردن ردیف‌های پژوهشی عمده مشکلات پیش روی در پژوهش و تحقیقات است.

وی با بیان اینکه گرانی ارز اجرای پژوهشهای علوم پایه و تا حدودی بالینی را دچار مشکل کرده است ، بیان داشت: به منظور اجرای پروژه های تحقیقاتی در سال جاری نیاز به اعتباراتی در حدود  ۱۵ میلیارد تومانی داریم که امیدواریم کل آن تحقق یابد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تصریح کرد: در شش ماه دوم سال 97 ، علاوه بر پژوهش هایی که به طور معمول انجام می شود برنامه‌های کلان پروژه ها، آموزش پژوهش در قالب برنامه پسا دکترا اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق آخرین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رتبه چهارم در بین دانشگاه های تیپ یک علوم پزشکی کشور را در حوزه پژوهش و فناوری دارد، تصریح کرد: طرح‌های تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی در راستای حل معضلات بهداشتی درمانی یا مقدمات شروع تشخیص و درمان  صورت می گیرد.

دکتر حق جوی از ۴۵۰  طرح تحقیقاتی در قالب پایان نامه و غیر پایان نامه برای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و افزود: در حال حاضر طرح تحقیقاتی کوهورت نوزادان، طرح کوهورت بیماری های گوارشی، برنامه ثبت بیماري هاي فیبریلاسیون دهلیزي و برنامه ثبت بیماري هاي نارسایی قلبی پژوهشکده قلب و عروق اصفهان از جمله مهمترین پروژه های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

وی همچنین برنامه ثبت سکته هاي مغزي و برنامه ثبت مداخلات عروق کرونر پژوهشکده قلب و عروق، بررسی شیوع بیماریهای مزمن کلیوی در کودکان و بالغین در شهر اصفهان، غربالگری اختلالات زبانی در کودکان شهر اصفهان، غربالگری بروز اختلالات جسمی ، ذهنی در کودکان (همگی در نمونه های نماینده از جمعیت هدف)، بررسی ارتباط احتمال ابتلا به دیابت نوع یک  و لوسمی کودکان با آلاینده های محیطی را از دیگر پروژه ها ی در دست اقدام این دانشگاه نام برد.