چهارشنبه 04 07 1397

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 04 مهر 1397

برگزاری تور خبرنگاری بازدید از معاونت غذا و داروی دانشگاه

جمعی از اصحاب رسانه، دوشنبه ۱۲ شهریورماه، با حضور در معاونت غذا و دارو، از مجموعه آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو و نیز ساختمان ستادی جدید این معاونت بازدید و سپس در نشست خبری

با حضور معاون غذا و داروی دانشگاه، مدیر روابط عمومی دانشگاه و مدیران حوزه های مختلف معاونت در ارتباط با فعالیت ها و عملکردهای معاونت غذا و دارو به گفتگو نشستند.

در ابتدای این بازدید دکتر اصلانی معاون غذا و دارو، در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه مجموعه آزمایشگاهی آن معاونت را بیش از ۲۰۰۰ متر مربع عنوان کرد و گفت: آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از ۱۰ آزمایشگاه قطب کشوری است که بر روی انواع مواد غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی با تجهیزات و دستگاه های مدرن و به روز دنیا آزمایش می شود.

وی همچنین به طرح کشوری پایش سموم و فلزات سنگین موجود در میوه ها و سبزیجات اشاره کرد و افزود: مدت سه سال است که این طرح در استان اصفهان درحال انجام است.

گفتنی است بازدید کنندگان از بخش های مختلف آزمایشگاه دیدن و مسئولین هر بخش در ارتباط با نحوه آزمایش مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی توضیحات مختصری ارائه دادند.

در نشست خبری نیز که پس از بازدید با حضور دکتر اصلانی معاون غذا و دارو، دکتر جهانپور مدیر روابط عمومی دانشگاه، دکتر جانثاری مدیر نظارت بر امور دارو و فراورده های تحت کنترل، خانم مهندس هادیان مدیر نظارت بر مواد غذای، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و خانم مهندس فرخی مدیر تجهیزات پزشکی، در ساختمان معاونت برگزار گردید دکتر اصلانی، معاونت غذا و دارو را شامل ۵ مدیریت عنوان کرد که شامل مدیریت های دارو، غذا، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاه، پشتیبانی و واحد تحقیق و توسعه می باشد.

وی در ارتباط با وظایف هرکدام از مدیریت ها گفت: مدیریت دارو، بر نحوه توزیع و عرضه و خدمات درمانی داروئی در سطح استان فعالیت می کند و وظایف خود را در حوزه‌های شرکتهای توزیع دارو، داروخانه‌های خصوصی، بیمارستانی، توزیع داروهای تحت کنترل و کارخانجات تولید دارو اعمال می‌نماید.

معاون غذا و دارو در خصوص روند رو به رشد تعداد کارخانجات تولید دارویی در کشور گفت:هم اکنون ۱۲۰ شرکت تولید داروهای شیمیایی و ۱۳۰ شرکت تولید داروهای گیاهی در سطح کشور در حال فعالیت هستند و این در حالی است که در قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی حدود ۱۳ کارخانه در کل کشور وجود داشت.

وی در ارتباط با پتانسیل و توان بالای تولید دارویی کشور گفت: ۹۶ درصد عددی داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و تنها ۴ درصد عددی آن از کشور های دیگر وارد می گردد.

دکتر اصلانی استان اصفهان را سومین استان تولید کننده دارویی در کشور بعد از استان های البرز و تهران معرفی کرد و افزود: تعداد شرکت های داروسازی استان اصفهان ۱۶ شرکت می باشد که ۱۰ درصد داروهای تولیدی داخل و حدود ۸۰۰ قلم فراورده های دارویی در اصفهان تولید می شود.

مدیریت غذا دومین مبحثی بود که معاون غذا و دارو به آن پرداخت و گفت: نظارت بر فرآوري، توليد، بسته‌بندي، انبار، توزيع و عرضه مواد خوراكي و آشاميدني و نیز مواد آرايشي و بهداشتي بر عهده این مدیریت می باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در اصفهان ۹۲۴ کارخانه و کارگاه تولید مواد غذایی در حال فعالیت است که از سازمان غذا و دارو و این معاونت شناسه و مجوز دارند.

دکتر اصلانی در ارتباط با مدیریت آزمایشگاه نیز گفت:آزمايشگاه کنترل مواد غذايي و محصولات آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو مرجع قانونی در زمینه انجام آزمونهای شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و سم شناسی بر روی انواع محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی  بر اساس استانداردهای ملی ایران، دستورالعملها و بخشنامه های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و مراجع بین المللی میباشد و بخشهای مختلف آزمایشگاه این معاونت در شش بخش اصلی شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی، سم شناسی و آرایشی و بهداشتی فعالیت می نمایند.

معاون غذا و دارو مدیریت تجهیزات پزشکی  را جدیدترین مدیریت این معاونت عنوان نمود و تشریح کرد: این مدیریت بر نحوه خرید، انبارش و توزیع تجهیزات پزشکی مصرفی در حوزه شرکتهای توزیع کننده، اصناف فروشنده، مراکز آموزشی درمانی و بیمارستانهای دانشگاهی استان، نظارت می نماید.

وی عملکرد مدیریت پشتیبانی را علاوه بر پشیبانی و حمایت از دیگر مدیریت ها، مساعدت دارویی عنوان کرد و افزود: در این مدیریت با بودجه ای که  توسط سازمان غذا و دارو در نظر گرفته شده است مساعدت در خصوص بیماری های خاص و صعب العلاج صورت می پذیرد.

دکتر اصلانی همچنین تصریح کرد: برای مساعدت‌های دارویی بیماران صعب‌العلاج، بر خلاف گذشته، بیمار بدون مراجعه به معاونت غذا و دارو و با مراجعه به داروخانه های آموزشی دانشگاه مطابق تفاهم نامه منعقده، داروهای خود را طبق ضوابط اعلام شده از جانب سازمان غذا و دارو دریافت می‌کند.

معاون غذا و دارو در پایان سخنان خود سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ را معرفی و گفت: مردم از طریق این سامانه می توانند از اصالت اجناس اطلاع پیدا کنند.

در ادامه این نشست دکتر جهانپور طی سخنانی معاونت غذا و دارو را متولی تامین و امنیت دارو و ایمنی و سلامت فراورده های غذایی و آرایشی و بهداشتی، مکمل های رژیمی ورزشی و پزشکی عنوان نمود و تصریح کرد: این همه فعالیت نشان از گستردگی کار همزمان با امنیت و راهبردی بودن آن است.

شایان ذکر است در پایان نشست خبرنگاران در ارتباط با وضعیت داروهای خاص و صعب العلاج و نحوه دسترسی بیماران به آنها در اصفهان، نحوه آگاهی مردم و مصرف کنندگان از اصالت داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در بازار، قیمت داروها و ... سؤالاتی را مطرح که مسئولین به آنها پاسخ دادند.