سه شنبه 01 08 1397

آخرین بروز رسانی : سه شنبه, 01 آبان 1397

photo_--_--.jpg

بمناسبت روز خبرنگار: برگزاری نشست صمیمانه رییس دانشگاه با اصحاب رسانه

یکشنبه 14 مرداد ماه، بمناسبت روز خبرنگار و سالروز گرامیداشت مقام اصحاب قلم و رسانه، نشست صمیمانه ای با حضور رییس دانشگاه، اعضای هیات رییسه و جمعی از خبرنگاران استان در تالار پویش دانشگاه برگزار گردید.

در ابتدای این نشست خانم دکتر چنگیز رییس دانشگاه ضمن تبریک و گرامیداشت روز خبرنگار، از کمک ها و همکاری های خبرنگاران عزیز طی  یکسال گذشته در انتشار دو سویه اخبار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و انتقال پیام ها و اطلاعات مهم نظام سلامت به مردم تشکر نمود و افزود: این تعاملات جای شکرگزاری و همچنین پیشرفت و کار بیشتر دارد.

رئیس دانشگاه با اشاره به برنامه های تحول نظام سلامت و پرونده سلامت الکترونیک گفت: فاز اول این برنامه بمنظور تشکیل پرونده و ثبت اطلاعات دقیق در سامانه بود و در فاز دوم تلاش بر این می باشد که افراد پرونده سلامت الکترونیک فعال داشته باشند و به طور مستمر خدمت دریافت کنند نه این که فقط صرفا پرونده ای تشکیل شده باشد.

وی نخستین فایده پرونده الکترونیک سلامت را برای خود فرد عنوان نمود که مورد غربالگری قرار می گیرد و اگر علائمی در خصوص نیاز به مشاوره و ارجاع داشته باشد، مورد پیگیری و اگر نیاز به ارجاع بود در همان مرکز سلامت، نوبت متخصص برای بیمار گرفته می شود.

دکتر چنگیز در خصوص سامانه ۱۹۰ و پل ارتباطی بین مردم و وزارت بهداشت اظهار کرد: 100 درصد شکایات و گزارشاتی که از سوی مردم در سامانه 190 اطلاع داده می شود مورد پیگیری و اقدام قرار می گیرد و تمامی این گزارشات در جلساتی که هر دوهفته یکبار تشکیل می شود  بررسی و رسیدگی می شود.

رییس دانشگاه خاطر نشان کرد: در سال گذشته تعامل زیادی در بحث تخلفات با سازمان نظام پزشکی داشتیم که منجر به تدوین منشور اخلاق پزشکی کار گردید که در حال حاضرآماده شده و از این پس تمامی شوراهای نظام پزشکی شهرستان ها و استان، نمایندگان مجموعه نظام سلامت در رابطه با اخلاق و شئونات حرفه ای هستند .

دکتر چنگیز با اشاره به اینکه نباید ارتباط مالی بین پزشک، داروخانه، تجهیزات پزشکی، پاراکلینیک ها و آزمایشگاه وجود داشته باشد، تصریح کرد:  اگر این نوع ارتباط ها به نحوی اثبات و روشن شود، عواقب سختی را برای متخلفان دارد، در برخی از موارد رفتارهای خلاف شئونات شایع می‌شود که بیشتر از سوی برخی افراد تازه وارد به این حرفه بوده که حتی قبح این مسئله برای آن‌ها شناخته شده نیست.

در ادامه دکتر حیدری معاون بهداشتی دانشگاه و رییس مرکز بهداشت استان طی سخنانی به تغییر رویکرد بیماری ها پرداخت و افزود: بار بیماری ها به سمت بیماری های غیر واگیر پیشرفته و بر همین اساس رویکرد برنامه تحول سلامت هم بر همین اساس شکل گرفت.

دکتر کمال حیدری با اشاره به پرونده سلامت الکترونیک (سامانه سیب) در مراکز بهداشتی درمانی گفت: 40 درصد از جمعیت استان در این برنامه ثبت نام کردند که بیشتر این آمار مربوط به شهرستان ها بوده و کلان شهر اصفهان کماکان عقب است؛ چون که رفتار مردم در کلان شهرها متفاوت می باشد و به پزشکان تا سطح فوق تخصص دسترسی آسان دارند.

وی افزود: یکی از دغدغه های نظام سلامت هزینه های غیر ضروری است که برای بیمه ها هم چالش به وجود آورده و پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع می تواند این مشکلات را کاهش دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه خاطر نشان کرد: دغدغه آینده جهان و کشور ما موضوع سالمندی است و رصد جمعیت ما متأسفانه زیر سطح جانشینی است و بر همین اساس بحران آینده ما موضوع سالمندی است که پنج برابر بیشتر از سایر افراد هزینه های درمانی دارند.

دکتر حیدری در سخنان خود به وضعیت سلامت آب اصفهان اشاره کرد و تصریح نمود: به علت کمبود آب، از آب چاه ها هم استفاده می شود که مرکز بهداشت روزانه با نمونه گیری از چاه های آب و آزمایشات لازم، روی بهداشت و کیفیت آب ها نظارت دارد و آب های آشامیدنی از نظر سلامت و بهداشت مشکلی ندارد؛ البته شاید از نظر بحث طعم برای مردم مطلوب نباشد، اما بحث سلامت و ایمن بودن آن مورد تایید می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه در پایان خبر داد: با تلاش های انجام شده آمار نوزادان مبتلا به HIV از مادر مبتلا به HIV در استان اصفهان به صفر رسید؛ باید توجه داشت که این آمار مربوط به کل استان است و یعنی در مناطق کمتر برخوردار هم مراقبت استانداردی از این دسته از مادران صورت گرفته تا نوزاد آن ها مبتلا نشوند.

دکتر صبری معاون آموزشی دانشگاه نیز در این نشست، جذب دانشجویان بین المللی در هر دانشگاه علوم پزشکی را از اولویت های وزارت بهداشت عنوان نمود و تصریح کرد: باید تا سال ۱۴۰۴ مشخص شود که هر دانشگاهی چه تعداد دانشجوی خارجی جذب کرده است که ابعاد مختلفی دارد و مسئله آن مالی و اقتصادی نیست.

وی بیان داشت: هدف از این دستورالعمل شناساندن بیشتر فرهنگی ایرانی است و در شرایطی که نگاه های تهاجمی علیه ایران وجود دارد، باید بتوانیم با برقراری روابط علمی و دانشگاهی تعاملات بین کشوری خوبی ایجاد کنیم.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در راستای ماموریت بین المللی، اقدام به فراخوان جذب دانشجوی غیر ایرانی در سال تحصیلی جدید کرده است و تاکنون ۴۵ متقاضی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان و عراق، متقاضی تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شده اند که 25 نفر آنها مربوط به رشته پزشکی هستند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این دانشجویان در رشته هایی مانند پزشکی عمومی، دندانپزشکی، کارشناسی پرستاری، مامایی و اتاق عمل، میکروبیولوژی، آناتومی، انگل شناسی، طب ایرانی و داروسازی جذب می شوند که تدریس دانشجویان به زبان لاتین و طبق تفاهم نامه همکاری با دانشگاه اصفهان، زبان فارسی نیز به این دانشجویان آموزش داده می شود.