سه شنبه 03 07 1397

آخرین بروز رسانی : سه شنبه, 03 مهر 1397

بازگشت بی سر و صدای قلیان به شهر

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه دست های پشت پرده و افرادی که از باز بودن چایخانه ها سود می برند، باید شناسایی و معرفی شوندگفت:

بدنبال بسته شدن قلیان خانه ها برای سومین بار، حمایت نکردن برخی مسئولان و دخالت بیجای یکسری دیگر از مسئولان و نماینده ها باعث شده علاوه بر باز شدن چندباره این اماکن، بدهکار این افراد هم باشیم ، درحالی که هیچ چایخانه ای از نظر بهداشت مجوز ندارد.

دکترحیدری با تاکید بر اینکه در 88 درصد از موارد اعتیاد افراد از سیگار و قلیان شروع می شود، اضافه کرد: یک وعده قلیان 300 درصد سود برای چایخانه داران دارد.

وی بیان داشت: در شورای استان زمانی که موضوع بستن چایخانه ها مطرح می شود بحث اشتغال به میان آورده می شود، در حالی که طی مصوب استان این افراد با مجوز خود می توانند هر شغلی را خارج از ضوابط صنف راه بیندازند، پس بحث اشتغال زایی مطرح نیست، بحث سود 300 درصدی تضمین شده بدون زحمت در میان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: نیروی انتظامی و بهداشت و اماکن 12 سال سفت و سخت پای این کار ایستادند تا همه چایخانه ها برچیده و به صفر رسید و موجب 70 درصد تغییر شغل در آن ها شد.

دکتر حیدری ادامه داد: زمانیکه با افراد این صنف صحبت منطقی شد، مورد پذیرش قرار گرفت. حمایت باید از استانداری شروع شود و نیروی انتظامی، بهداشت و دادگستری همه دست به دست هم بدهند، در کنار آن باید نیازها را برطرف کرد که اگر انجام نشود باعث در افتادن همین جوان ها با مسئولان خواهد شد، چون این جوان خود این راه را پیدا کرده است.

بکار گیری روش هایی همچون ترویج نقالی، شاهنامه خوانی، شعرخوانی و محافل ادبی و سرگرم کننده در چایخانه ها، ،مراکز عمومی مانند پارک ها، خیابان ها و رستوران های سنتی به ایجاد بسترهای مناسب و جایگزین برای جوانان و نوجوانان کمک خواهد کرد.