دوشنبه 01 05 1397

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 01 مرداد 1397

برگزاری همایش یک روزه همکاری های علمی پژوهشی با کشورهای آلمانی زبان

همایش همکاری‌های علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با دانشگاه های کشورهای آلمانی زبان در روز سه شنبه ۱۲ تیر ماه، در محل تالار نفیس دانشگاه با استقبال گسترده اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد.

در این همایش که باهمکاری معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و مدیریت بین الملل برگزار شد، زمینه‌های همکاری، منابع موجود در کشور آلمان، سازمان های دولتی و غیر دولتی علمی پژوهشی حمایت کننده از فعالیت های مشترک تحقیقاتی و همچنین برنامه جدید معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه در زمینه حمایت از فعالیت های علمی پژوهشی بین المللی مورد بررسی قرار گرفت.

در این رویداد دکتر شقایق حق جوی جوانمرد معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، طی سخنانی روندهای اداری اجرایی مورد نیاز در سطح دانشگاه و همچنین سازمان ها و نهادهای سیاستگذاری کشور از جمله وزارت بهداشت  را مورد بررسی قرار داد.

از محور های اصلی این همایش  که با شرکت اعضای هیات علمی و برخی دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه های علوم پایه و علوم بالینی دانشگاه برگزار شد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ـ اهمیت بین المللی سازی پژوهش در ارتقای کیفی و کمی بروندادهای علمی پژوهشی در راستای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴

ـ معرفی تجربه های موفق مشابه در زمینه همکاری‌های علمی تحقیقاتی بین دانشگاهیان ایرانی و محققین و دانشگاهیان آلمان

ـ اشکال مختلف همکاری های بین المللی همچنین شرایط عمومی و اختصاصی سازمان های حمایت کننده آلمانی از هر کدام از انواع همکاریها

ـ معرفی اجمالی روندهای اجرایی حمایتهای بنیاد های مهم علمی پژوهشی آلمانی از جمله موسسه تبادلات دانشگاهی آلمان (DAAD)، بنیاد پژوهش آلمان (DFG) و موسسه الکساندر فون هومبولدت و برخی دیگر از موسسات مربوطه

ـ معرفی منابع و راههای همکاریهای علمی پژوهشی و حمایت های مالی موجود در کشورهای سوییس و اتریش

گفتنی است در این برنامه که با حضور رابط موسسه تبادلات دانشگاهی آلمان برگزار  شد، تفاهم‌نامه‌های همکاری های علمی تحقیقاتی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدرال آلمان و همچنین روندهای اداری اجرایی شکل گیری هسته های همکاری بر اساس این تفاهم نامه ها مورد بررسی قرار گرفت.

این همکاری ها در قالب دوره های تبادل پژوهشگر، دعوت از اساتید و پژوهشگران آلمانی، برگزاری دوره های آموزشی مشترک و همچنین اجرای پروژه های تحقیقاتی بین دانشگاهی قابل برنامه ریزی خواهد بود. بعلاوه، جزییات نهادهای تامین کننده گرنت کشورهای سوییس و اتریش بررسی و ارایه شد.

در این رویداد برنامه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جهت تقویت روابط علمی-پژوهشی با کشورهای آلمانی زبان در قالب بسته حمایتی کارگروه تقویت روابط بین دانشگاهی ایران و آلمان به اعضای هیات علمی این دانشگاه معرفی شد. این برنامه حمایتی در قالب دوره های توانمندسازی،  تسهیل و توسعه روندهای اداری و همچنین کمک رسانی و مشاوره های مستقیم در زمینه ی شکل گیری هسته های علمی پژوهشی بین دانشگاهی اجرا خواهد شد.

همچنین در پایان برنامه تعداد شصت و پنج پروپوزال همکاری مشترک، از اعضای هیات علمی شرکت کننده دریافت شد.

بعنوان گام اجرایی بعدی، شرکت‌کنندگان در این همایش پیش‌نویس اجرای طرح‌های علمی پژوهشی مشترک با دانشگاه های کشورهای آلمانی زبان را، نهایی و به کارگروه مربوطه ارائه خواهند کرد.

طرح های منتخب از حمایت های مشاوره ای و  مالی لازم جهت شکل گیری موثرتر هسته های همکاری بین دانشگاهی بهره مند خواهند شد.

در این زمینه روندهای اداری و ارتباط های بین بخشی لازم در سطح وزارتخانه‌های بهداشت درمان آموزش پزشکی و امور خارجه مورد بحث قرار گرفت.

با توجه به لزوم تسهیل بسیاری از فرآیندهای سیاسی اداری برای برقراری ارتباط های موثرتر علمی پژوهشی، سازماندهی و تسهیل برخی روندهای اداری در کنار تشکیل هسته های همکاری مشترک متشکل از پژوهشگران ایرانی آلمانی بسیار ضروری و کمک کننده خواهد بود.

به نظر می رسد فعالیت های علمی پژوهشی بین المللی از این دست مشترک می‌توانند علاوه بر کمک به ارتقای کیفی و کمی پژوهش در جمهوری اسلامی ایران به برقراری روابط موثرتر بین المللی و همچنین تقویت همکاری های بین المللی در زمینه های غیر دانشگاهی از جمله اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کمک شایانی نمایند.

شایان ذکر است برنامه های آتی کارگروه مربوط به تقویت روابط علمی پژوهشی ایران و آلمان، پیشرفت این برنامه ها و همچنین اطلاعات لازم برای پژوهشگران و دانشگاهیان از طریق وب سایت این کارگروه در صفحه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه قابل دستیابی خواهد بود.