چهارشنبه 24 05 1397

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 24 مرداد 1397

کسب رتبه اول دوازدهمین جشنواره مبارزه با مواد مخدر، روان گردان ها و پیش سازها: دکتر زهرا برومندفر

دکتر زهرا برومندفر، عضو هیات علمی گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده پرستاری و مامایی، موفق به کسب رتبه اول استانی و کشوری در عرصه پژوهش در دوازدهمین جشنواره معرفی و انتخاب آثار برتر مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر، روان گردان ها و پیش سازها شد.

در دوازدهمين جشنواره سراسري انتخاب و معرفي آثار برتر مكتوب در زمينه مبارزه با مواد مخدر و روان گردان‏ها که سه شنبه ۱۷ بهمن ماه،  با حضور دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور و مسئولين کشوری، مسئولین ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری و نیز پژوهشگران، در مجموعه فرهنگی شقایق در تهران برگزار شد، پژوهش "تحلیل روایت چگونگی ابتلا به اعتیاد در بین زنان:یک مطالعه کیفی" از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان پژوهش برتر انتخاب و از دکتر زهرا برومندفرمجری اول طرح وعضو هیأت علمی گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه تقدیر شد.

حميد صرامي معاون پژوهشی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری در این خصوص گفت: با توجه به فراخوان صورت پذیرفته، مجموعاً ۹۲۱ اثر شامل ۱۶۶ اثر در عرصه پژوهش، ۲۷۰ اثر در عرصه پايان‌نامه‌هاي كارشناسي ارشد و دكترا، ۱۱۰  اثر در عرصه كتاب و ۳۷۵ اثر در عرصه مقالات كه از سال ۱۳۹۳ تا مهرماه سال ۱۳۹۶ تولید و چاپ شده به دبيرخانه جشنواره ارسال گردید.

وي افزود: اين آثار توسط ۶۵ نفر از داوران جشنواره مورد داوري قرار گرفتند كه مجموعاً پانزده اثر به عنوان آثار برتر در عرصه كتاب، پژوهش، پايان‌نامه تحصيلات تكميلي و مقالات انتخاب شدند.

گفتنی است در عرصه پژوهش در سطح استان و کشور، پژوهش تحت عنوان "تحلیل روایت چگونگی ابتلا به اعتیاد در بین زنان:یک مطالعه کیفی" دارای رتبه اول شد.

دکتر زهرا برومند فر مجری اول طرح پژوهشی در این جشنواره در خصوص نتایج و کاربرد پژوهش مذکور گفت: این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی است که در پارادایم تفسیری قرار می گیرد و به لحاظ روش، از تحلیل روایت استفاده می کند.

وی ادامه داد: تحقیق بر روی ۵۰ نفر از زنان مصرف کننده مواد ساکن در دو کمپ ترک اعتیاد اصفهان، ساکن در پاتوق های مواد و بعضا بی خانمان انجام گردید و مصاحبه ها با رضایت آنان و ارائه نامی مستعار ضبط شد و سپس با روش تحلیل محتوای عرف/ قرادادی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

دکتر برومندفر در ارتباط با نتایج این طرح پژوهشی گفت: نتایج نشان داد که مشارکت کنندگان روایت خود، علل اعتیاد را در چهار مقوله اصلی "تسکین و هیجان"، "خانواده، پناهگاهی از شن و ماسه"، "دوستان ناآشنا" و "تسهیل کننده ها" عنوان نمودند.

وی با بیان اینکه هنوز اعتياد در بين زنان محدودتر از مردان است تصریح نمود: بهترين و سريع ترين راه براي جلوگيري از شروع اعتياد يا روي آوري دوباره زنان به اعتياد، توانمندسازي زنان است واین استراتژی زمانی زنان معتاد و در معرض اعتیاد را به سرمنزل عافیت می رساند که مراكز ترك اعتياد خاص زنان به همراه دستان گرم و بی دریغ خانواده حمایتگر آنان باشد.

مجری اول این طرح پژوهشی ادامه داد: خانواده و جامعه نیاز به یک تغییر باور در رابطه با نیازهای اساسی زندگی دختران دارند و اصلاح قوانین ازدواج و آموزش از طریق وسایل ارتباط جمعی در رابطه با به نمایش گذاردن این نیازها نقش تعیین کننده ایی ایفا می کند.

لازم به ذکر است دکتر زهرا برومندفر دارای دکتری تخصصی پژوهش و عضو هیأت علمی گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده پرستاری مامایی به عنوان مجری اول این طرح و دکتر مسعود کیانپور استادیار گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان مجری دوم طرح مذکور و با همکاری خانم مریم افشاری دانش آموخته رشته جامعه شناسی موفق به انجام این طرح پژوهشی شدند و زهرا باقرصاد دانش اموخته کارشناسی ارشد مامایی و نگار محقق دانشجوی پزشکی علوم پزشکی اصفهان نیز در پیاده نمودن مصاحبه ها و تدوین گزارش نهایی همکاری بی دریغی با مجریان طرح داشتند.

این طرح با حمایت مالی ستاد مبارزه با مواد مخدر اصفهان و مصوبه مرکز تحقیقات زنان باکد پژوهشی شماره ۲۹۵۰۱۲ معاونت  پژوهش علوم پژشکی اصفهان انجام و گزارش نهایی در زمستان ۱۳۹۵ به واحد تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر اصفهان ارائه شد و مقاله آن دردست تدوین می باشد. هم اکنون این پژوهش در كتابچه مربوط به خلاصه‌سازي و انتشار نتایج پژوهش‏هاي ملی و استانی ستاد گنجانده شده است.

شایان ذکر است لوح و تندیس جشنواره از طرف دکتر زهرا برومندفر به موزه دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه اهدا شد.