شنبه 28 07 1397

آخرین بروز رسانی : شنبه, 28 مهر 1397

تولید سامانه محرک نوری به همت پژوهشگران دانشکده فناوری های نوین دانشگاه

سامانه محرک نوری به منظور توانبخشی و ارتقای آستانه تحریکات بصری در کودکان کم بینا توسط پژوهشگران دانشکده فناوری های نوین دانشگاه طراحی و پیاده سازی شد.

دکتر ربانی رییس دانشکده فناوری های نوین دانشگاه در این خصوص گفت: این سامانه نتیجه تلاش پژوهشگر این دانشکده، الهه موذنی با راهنمایی سعید کرمانی و مشاور سالار فرامرزی اجرا شده است.

دکتر حسین ربانی از جمیعت 285  میلیون نفر کم‌بینا و نابینای جهان، حدود 39 میلیون نفر را نابینا و بیش از 246 میلیون نفر ازاین جمعیت را کم‌بینا بیان کرد و افزود: با این وجود جلوگیری از نابینایی مطلق 80 درصد از افراد با اختلال بینایی امکان پذیر است.

وی مراکز توانبخشی غیردولتی خانواده و کودک نابینا و کم‌بینا را مکانی  برای آموزش همزمان کودک و والدین برای یادگیری مهارت‌های ارتباط با محیط و دیگران، جهت‌یابی و تقویت حواس و چگونگی تعلیم و تربیت و برخورد با کودک نابینا دانست و گفت: تعداد این مراکز امروزه به 11 مرکز در هفت استان کشور رسیده است.

رییس دانشکده فناوری های نوین دانشگاه افزود: پیش از دستیابی به این موفقیت، در اتاقی تاریک با بکارگیری تحریکات نوری سعی در ارتقای آستانه تحریکات بینایی فرد کم بینا می شد که مراحل تمرینات آن برای مربیان دشوار بود در حالیکه با پیاده سازی این سامانه هوشمند تمرینات توانبخشی آسان شده است.

دکتر ربانی این سامانه هوشمند را دارای  قابلیت تمرینات توانبخشی و متغیرهای مورد نظر مربیان  کودک با نیازهای خاص دانست و گفت: این تجهیز توانبخشی مجهز به صفحه نمایش با ابعاد 40 در 40 سانتی متر و صفحه کنترل مربی برای انتخاب تمرین مورد نظر با  16 حالت تمرین است.

وی افزود:  با طراحی و پیاده سازی سامانه محرک نوری سعی بر پیاده سازی تمرینات توانبخشی مربیان شده و همچنین  به کارگیری آن برای مربیان ساده و برای کودکان جذاب است.

رییس دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، این محصول داخلی را دارای گستردگی و تنوع بیشتر تمرینات مورد نیاز مربیان درمقایسه با مشابه خارجی دانست و افزود: در مراحل بعدی از این سامانه می توان برای بیماری های تنبلی  و انحراف  هم  استفاده کرد.