جمعه 31 01 1397

آخرین بروز رسانی : جمعه, 31 فروردين 1397

برگزاری اولین جلسه انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه استان اصفهان در دانشگاه

چهارشنبه 20 دی ماه،  اولین جلسه انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه استان اصفهان با حضور رییس دانشگاه، رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت و مدیرعامل انجمن پیوند اعضای ایران، قائم مقام رییس دانشگاه در امور خیرین و مشارکتهای اجتماعی، معاونین درمان و اجتماعی دانشگاه، تیم پیوند استان و روسای انجمن های خیریه در تالار پویش دانشگاه برگزار گردید.

خانم دکتر چنگیز رییس دانشگاه طی سخنرانی خود یکی از وظایف اصلی دانشگاه را فرهنگ سازی، تامین امکانات و تجهیزات پیوند و همچنین تامین نیروی متخصص آموزش دیده بیان کرد و افزود: دانشگاه از هیچ کمک و حمایتی در بحث پیوند دریغ نمی نماید.

دکتر کتایون نجفی زاده رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت نیز با ابراز خوشحالی از همدلی مسئولین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و انجمن پیوند اعضا ، به بررسی وضعیت کل کشور در زمینه پیوند عضو پرداخت.

وی عنوان نمود: کشور ما با 80 میلیون جمعیت، سالیانه حدود 16 هزار مرگ و  میر از طریق تصادفات را دارد که از این تعداد 5 تا 8 هزار مورد آن مرگ مغزی هستند که می توانند اعضای خود را اهدا نمایند، اما متاسفانه هفتاد و پنج درصد آنها با اعضای سالم به خاک سپرده می شوند.

دکتر نجفی زاده افزود: در کشور 25 هزار بیمار نیازمند به پیوند داریم که روزی 7 تا 10 نفر آنها بدلیل نداشتن مورد پیوند عضو، فوت می کنند.

وی در ادامه گفت: بر اساس میانگین pmp (تعداد اهدای عضو در میلیون)، این عدد در ایران 10/9 است بطوریکه تعداد قابل قبول 30/8 و تعداد ایده آل آن در جهان 48/7 می باشد.

محمد صافی قائم مقام رییس دانشگاه در امور خیرین و مشارکتهای اجتماعی، طی سخنانی در خصوص تاسیس انجمن پیوند اعضا در استان اصفهان گفت: این انجمن می تواند منشا خیری باشد برای توسعه زیر ساختهای بحث پیوند، تامین و ارتقای تجهیزات، امکانات، نیروی انسانی متخصص پیوند و همچنین مهمترین بحث که همان فرهنگ سازی پیوند عضو از فرد مرگ مغزی و ترویج توزیع کارت اهدای عضو، باشد.

وی در ادامه افزود: با انجام پیوند عضو فرد گیرنده می تواند حداکثر 20 تا 25 سال به زندگی طبیعی خود ادامه دهد و چه بسا سالیانه چندین هزار اندام سالم  از افراد مرگ مغزی که می توانند مورد پیوند قرار بگیرند وجود دارد و می بایستی با کمک و حمایت های این انجمن در این راستا گام های مفیدی برداریم.

در ادامه دکتر کلیدری معاون درمان دانشگاه نیز بخش پیوند اعضا را جز تخصصی ترین و آکادمی ترین بخش یک دانشگاه عنوان نمود که در آن تمام عوامل که می توانند به صورت اجزای یک تیم کنار هم قرار بگیرند، خیلی هماهنگ کنار هم کار می کنند تا به یک نتیجه مطلوب برسند و در نهایت مجموعه پیوند اعضا در دانشگاه ها این معنا را دقیقا به ظهور می رسانند.

وی در خصوص دغدغه های بخش پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این بخش سالیان سال است که با تلاش ها و سختی های بسیار بنیانگذاری شده و ما باید در گسترش این مجموعه،  منسجم تر کردن ساختار آن و بحث مهم فرهنگ سازی اهدای عضو از فرد مرگ مغزی به عنوان الگوی اصلی، کمک و همیاری کنیم چراکه اثرات و فعالیت های این بخش بسیار قابل ملموس می باشد.

دکتر کلیدری اظهار نمود: ما باید تلاش کنیم که مجموعه پیوند اعضا دانشگاه به عنوان یک قطب در مرکز کشور شکل بگیرد و فعالیت بکند، چرا که با شرایط فعلی آب و آلودگی های زیست محیطی استان، می توانیم با پتانسیل بالای تیم پیوند، این امکان را برای استان فراهم بیاریم که در خصوص درمان بیماران خاص در استان به عنوان یک قطب مرکزی با جذب توریسم سلامت، به فعالیت خود ادامه دهیم.

دکتر صانعی فلوشیپ و فوق تخصص پیوند کبد نیز طی سخنانی در خصوص پیوند عضو اظهار نمود: در این جمع ما باید اول به این نتیجه برسیم که اگر در موقعیت خانواده های مرگ مغزی و اتفاق برای عزیزانمون قرار گرفتیم می توانیم راضی به این اقدام شویم یا نه؟ سپس به بحث ترویج فرهنگ سازی در جامعه بپردازیم.

وی افزود: مرگ مغزی زمانی اتفاق می افتد که از گردن به سمت بالا جریان خون در مغز متوقف می شود و این مرگ مغزی همان مرگ واقعی است و تنها دلیلی که نبض و قسمتی از قلب از کار نمی افتد، جلوگیری از بوی تعفن مرگ مغزی برای اطرافیان می باشد و این یکی از موهبت های خداوند برای بنده هایش می باشد.

دکتر صانعی ابعاد فرهنگ سازی اهدای عضو در جامعه را شامل 3 قسمت (فواید معنوی مرگ مغزی برای دهنده، اهدای عضو از منظر انسانی و اهدای عضو از منظر اقتصاد سلاّمت) عنوان کرد و گفت: اگر فرهنگ سازی درست و منطقی انجام شود خانواده ها با اشتیاق و رضایت کامل در این امر خیر مشارکت می کنند.

دکتر صانعی تصریح کرد: برای انجام عمل پیوند احتیاج به تجهیزات و امکانات تخصصی نداریم چراکه با تامین نیروی انسانی متخصص پیوند می توانیم این عمل را در بسیاری از بیمارستان های شهرستان ها و حتی در ظرفت تخت خالی آنها نیز انجام دهیم.

وی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از مسئولین و اعضای تیم پیوند کلیه، کبد و قلب استان بخاطر پیشرفت های چشمگیر در امر پیوند، مهمترین رسالت این انجمن را تامین نیروی تخصصی پیوند (فلوشیپ آموزش دیده)، ترویج فرهنگ سازی اهدای عضو در استان و حمایت از خانواده های دهندگان و گیرندگان عضو بیان نمود.

شایان ذکر است در پایان جلسه اعضای هیات مدیره و بارزسین انجمن با رای حاضرین انتخاب گردیدند.