شنبه 25 09 1396

آخرین بروز رسانی : شنبه, 25 آذر 1396

pajohesh.jpg

برگزاری پنجمین نشست کارگروه توسعه علوم مامایی در منطقه هفت آمایشی کشور در دانشکده پرستاری و مامایی

چهارشنبه هشتم آذر ماه، پنجمین نشست کارگروه توسعه علوم مامایی با حضور مشاور وزارت در امور مامایی، رییس دانشگاه، روسا و معاونین بهداشتی و پژوهشی دانشکده های پرستاری و مامایی اهواز، آزاد اسلامی نجف آباد، کاشان،  شهرکرد، رییس جمعیت مامایی ایران، سرپرست کارگروه توسعه ی علوم مامایی، رییس و  معاونین دانشکده متبوع، نماینده پرسنل مامایی شاغل در استان اصفهان، در محل تالار اندیشه دانشکده پرستاری و مامایی آغاز به کار کرد.

در ابتدای این نشست دکتر چنگیز رییس دانشگاه طی سخنانی گفت: تجریه واگذاری ماموریت و برنامه آمایشی تجربه خوبی در وزارت بوده است. از این رو به معاون آموزشی وزارت پیشنهاد ایجاد شبکه های آموزشی مانند شبکه های مراکز تحقیقات وEDOها جهت تعامل با گروههای آموزشی و واگذاری این ماموریت ها هر ۵ سال یک بار به دیگر دانشکده ها و دانشگاهها داده شده است.

دکتر طالقانی رییس دانشکده پرستاری و مامایی، نیز اظهار کرد: انتظاری که وزارت از کارگروه ها دارد، بسیار زیاد است و ما باید نشان دهیم که هم لایق کاریم و هم کارنامه ای وزین و پربار از منطقه هفت آمایشی، در بحث پرستاری و مامایی ارائه می دهیم.

سپس مهشید بکایی دبیر کارگروه توسعه ی علوم مامایی، گفت: هدف از کارگروه توسعه ی علوم مامایی، انجام یک کار جمعی و در نظر گرفنن اهداف کلان، بدور از عملکردهای موردی و شخصی است. وی براین اساس طی ۴ نشست قبلی کارگروه توسعه علوم مامایی در یزد و کاشان، اقداماتی چون: همکاری بین حرفه ای در آموزش زایمان طبیعی، تهیه ی برنامه شرح وظیفه ی ماما در سیستم بهداشت و درمان، تبیین وضعیت دروس تخصصی دکترای بهداشت باروری و .... را بخشی از عملکرد دو ساله این کارگروه بیان  کرد.

در ادامه اشرف کاظمی مدیر گروه مامایی و بهداشت باروری، در معرفی اعضاء این گروه در دانشکده متبوع گفت: در حال حاضر۲۵ عضو فعال، ۷ دکترای تخصصی بهداشت باروری، یک نفر دکترای   STD( بیماریهای مقاربتی)، یک نفر دکترای تخصصی علوم اعصاب، ۱۶ نفر کارشناس ارشد مامایی، ۴ نفر هیات علمی بالینی، یک نفر دکترای غدد و متابولیسم، ۱۲ نفر دانشجوی دکترای بهداشت باروری فعالیت می کنند.

وی وجود پراکندگی تحقیقات در حوزه مامایی، عدم ارتباط بین دانشگاهها از کتب منتشره در دانشگاههای مختلف، چالشهای موجود در ارائه آموزش بالین و ......را برخی از مشکلات آموزشی در راستای توسعه علوم مامایی بیان کرد.

معاون بهداشتی و نماینده کارگروه  مامایی از دانشکده پرستاری و مامایی کاشان، طی سخنرانی خود، بالا بودن آمار سزارین و مرگ مادر، سازماندهی فرزندآوری در سطح کشور، مشارکت جامعه و کشور برای تبیین وظایف مامایی و ...  را بخشی از نتایج  عملکرد این کارگروه که در قالب پایان نامه انجام شده بود، بیان کرد.

معاون پژوهشی و نماینده کارگروه  مامایی از دانشکده پرستاری و مامایی شهرکرد، از برخی دانشکده ها چون البرز، یاسوج، کرمانشاه، اراک، ایلام و یزد در راستای پاسخگویی به مشارکت وظایف محوله به دانشکده پرستاری و مامایی شهرکرد در راستاری کارگروه علوم مامایی، نیز تشکر کرد.

سیمین فدایی رییس دانشکده های پرستاری و مامایی آزاد اسلامی استان اصفهان، نیز عدم دادن مجوز به دانشگاههای آزاد برای کارشناسی ارشد و عدم راهنمایی پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد توسط اعضاء هیات علمی، افزایش تعدادکارآموزی مامایی بدون تغییر واحد آن و فشار آوردن به  دانشگاه آزاد به دلیل عدم توانایی دریافت هزینه آن و .... را نمونه هایی از مشکلات عدیده دانشگاههای آزاد در خصوص رشته مامایی بیان کرد.

محبوبه والیانی مدرس کشوری زایمان فیزیولوژیک،در خصوص پیشرفت برنامه زایمان  فیزیولوژیک، گفت:  کاهش میزان سزارین در بعضی بیمارستان ها، ایجاد امکانات زایمان در آب در بعضی از بیمارستانها و شکست این طرح به علت کارشکنی و عدم همکاری برخی از بیمارستانها و دانشگاهها، ایجاد راهکار برای حضور همسران در کنار مادران در حال زایمان و ..... را برخی از دستاوردها و ناکامی های زایمان فیزیولوژیک برشمرد.

طاهره صابری، نماینده پرسنل شاغل یکی از مراکز بهداشتی درمانی اصفهان، با بیان آموزش مامایی برای ارائه خدمت در بالین، طراحی تورهایی جهت برگزاری کلاس آمادگی برای زایمان طبیعی در اقصی نقاط استان اصفهان را طی گزارشی ارائه نمود.

شهلا خسروی مشاور وزارت در امور مامایی، در پنجمین نشست کارگروه توسعه علوم مامایی، طی سخنانی به برخی از مشکلات مامایی اشاره و گفت:  عدم یکسان سازی مفاهیم و ناهمزبانی یکی از مشکلات بزرگ مامایی است. وی، انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی مشترک در کلان منطقه های کشور در بحث علوم مامایی را مطرح و  از گروهها و مسئولین مامایی در دانشکده ها و دانشگاهها جهت ارائه مستندات کافی برای پی گیری های موضوعات مربوط به مراقبت و سلامت مادر و کودک، درخواست همکاری نمود.

پروین عابدی، رییس دانشکده پرستاری و مامایی اهواز، تجارب مشترک دانشکده متبوع خویش و بورد تخصصی مامایی را در خصوص راه اندازی دکتری مامایی بالینی، بیان و گفت: دکتری بالینی مامایی، به هیچ وجه رقیب دکتری بهداشت باروری نیست.

شایان ذکر است در حاشیه برگزاری پنجمین نشست کارگروه توسعه علوم مامایی، مصطفی رضایی معاون فنی معاونت بهداشتی، گفت: ماماها، می توانند انتظارات سیستم بهداشت را برآورد نمایند و ما در این زمینه به اندازه کافی نیروی مامایی داریم. رضایی، بکارگیری ماماها در غیر از کار مامایی را یکی از چالش های بزرگ این رشته و حرفه دانست.

زهرا عابدی رییس جمعیت مامایی ایران، نیز وضعیت و جایگاه حرفه مامایی در کشور را برای حاضران تبیین کرد.

شایان ذکر است پس از هر سخنرانی پانل پیشنهادات و راهکارهای توسعه علوم مامایی در حیطه طرح شده در پنجمین نشست کارگروه توسعه علوم مامایی (چهارشنبه هشتم آذر ماه ۱۳۹۶، دانشکده پرستاری و مامایی)، برگزار گردید.