چهارشنبه 23 08 1397

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 23 آبان 1397

برگزاری نخستین کنگره بین المللی تغذیه ورزشی ایران

چهارشنبه 26 مهرماه، نخستین کنگره بین المللی تغذیه ورزشی ایران با حضور پرفسور رونالد موگان از اعضاء علمی کالج آمریکایی پزشکی ورزشی، اساتید، متخصصین، محققین، ورزشکاران و دانشجویان از داخل و خارج از کشور، در مرکز همایش های علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار گردید.

در ابتدای این کنگره دکتر احمدباقری مقدم رییس هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان و  دکتر غیاثوند عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر علمی کنگره ضمن خوش آمدگویی و خیرمقدم به مدعوین، محورهای مورد بحث در این کنگره را تغذیه ورزشی و سلامت، تغذیه در ورزش های قدرتی، استقامتی و تیمی، تغذیه درآسیبهای ورزشی، ریکاوری و بازتوانی و همچنین تغذیه ورزشی در گروه های خاص بیان نمودند و ابراز امیدواری کردند که ماحصل این کنگره سه روزه تبادل تجربیات و دستاوردهای جدید علمی در این حیطه باشد.

دکتر سلطان حسینی مدیرکل ورزش جوانان استان ضمن تبریک اولین روز از  هفته تربیت بدنی که عنوان این کنگره هم به نام ورزش نیز مزین شده است، افزود: دیدگاه افراد نسبت به علوم ورزش و تغذیه از شکل عام باید خارج شود و بصوت تخصصی به این دو حیطه پرداخته شود.

وی همچنین با اشاره به رقابت های ورزشکاران المپیکی در یک صدم ثانیه گفت: تحلیل گران ورزشی، دلایل  بسیاری از نتایج رقابت ها را در تمامی رشته ها، نقش مهم تغذیه ورزشکاران عنوان می کنند.

در ادامه دکتر نوروزی رییس فدراسیون پزشکی ورزشی جوانان ایران طی سخنرانی خود به 2 دیدگاه مهم (سنتی و مدرن) در علم تغذیه ورزشی اشاره کرد و گفت:  در زمان های قبل در کنار تیم ورزشی، گروه پزشکی خاصی وجود نداشت و خود مربی نقش پزشک، روانشناس و متخصص تغذیه را ایفا می کرد، اما امروزه خوشبختانه این دیدگاه  متفاوت شده و به صورت تخصصی این تیم ها در کنار هم فعالیت می کنند.

وی افزود: علم تغذیه در گرایش های مختلف ورزشی مانند آمادگی جسمانی، قدرتی، ورزش های آبی و ... وجود دارد که نقش تاثیر ناپذیری در موفقیت ورزشکاران و کاهش آسیب های احتمالی می گذارد.

دکتر نوروزی رییس فدراسیون پزشکی ورزشی جوانان ایران تصریح کرد: ما به عنوان مسئول باید مسبب القا اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه ورزشی کشورمان باشیم که تغذیه ورزشی را به صورت علمی و تخصصی استفاده نمایند و هدف اصلی برگزاری این کنگره نیز می باشد.

شایان ذکر است در این کنگره سه روزه کارگاه ها و پنل های علمی متعددی با عناوین: تازه های مکملهای ارگوژنیک و تاثیر آنها بر عملکرد ورزشی در ورزشهای قدرتی، تغذیه و بازیابی پس از مسابقات، آب و الکترولیتهای و نوشیدنیهای ورزشی، نقش ویتامین ها و املاح در ورزش، ارزیابی وضعیت تغذیه ای در ورزشکاران، نقش تغذیه ورزشی در کنترل التهاب، نقش تغذیه در عملکرد ورزشی فوتبالیستها، نقش تغذیه ورزشی بر رشد و عملکرد ورزشی کودکان و نوجوانان، تغذیه در ورزشهای آبی، اصول تغذیه صحیح در ورزشهای همگانی، تغذیه در ورزشکاران سالمند و ....برگزار خواهد شد.