جمعه 27 05 1396

آخرین بروز رسانی : جمعه, 27 مرداد 1396

IMG_4005_easyHDR-PRO-2.jpg

برگزاری سومین دوره مهارت و توانمندی های مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور

معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه، شنبه 21 مردادماه، اقدام به برگزاری سومین دوره‌ از نشست‌های تخصصی «توسعه توانمندی‌های مدیران و کارشناسان فرهنگی» با هدف بازآموزی فعالیت‌های مدیران و کارشناسان ادارات فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور

و افزایش مهارت‌های ارتباطی و کمک به بهبود فعالیت‌های فرهنگی در این حوزه، به مدت سه روز در تالار زیتون مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه نمود.

در مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی که با حضور مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رؤسا و کارشناسان اداره مطالعات وزارت متبوع، مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و نیز جمعی از مسئولین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار گردید، رییس دانشگاه طی سخنانی با اشاره به اینکه بایستی بر مسائل فرهنگی دانشجویان توجه بیشتری نموده و برنامه ریزی داشته باشیم تاکید کرد: از ابتدای ورود دانشجویان به دانشگاه باید با مشکلات و معضلات فرهنگی آنها آشنا شویم تا بتوانیم بر روی مواردی چون ارزش های دینی و ملی دانشجویان و عمق بخشیدن به آنها سرمایه گذاری نماییم، زیرا که یکی از مهمترین وظایف یک دانشگاه اسلامی تقویت مسائل تربیتی و محتوای فرهنگی و همچنین باورهای دینی دانشجویان است.

دکتر اصغری سپس با بیان اینکه تنها 10 درصد از دانشجویان در امور فرهنگی فعالیت می کنند گفت: باید برای تمامی دانشجویان در مباحث اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زمینه سازی شود و از جمله راه های مؤثر در اشاعه فرهنگ در دانشجویان ارتباط برقرار کردن با آنها، تشویق دانشجویان و اهمیت دادن به باورها و پیشرفت های آنها می باشد.

در ادامه مراسم دکتر شاهمرادی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، ضمن بیان گستردگی فضاهای مجازی و پیشرفت علم و تکنولوژی در عصر حاضر گفت: اگر در گذشته موضوع خواندن و نوشتن به عنوان سطح سواد هر فردی معرفی می شد، امروزه اطلاع کافی داشتن از کامپیوتر و علوم و تکنولوژی جدید به عنوان سواد هر فردی مطرح می گردد، لذا مدیران و کارشناسان فرهنگی بایستی با برنامه ریزی های کارشناسانه، اصولی و به روز بتوانند برنامه های فرهنگی پربار و تاثیرگذار را شناسایی و در این دنیای مملو از اطلاعات و اخبار، اطلاعات درست و نادرست را به دانشجویان معرفی نمایند.

وی در ادامه در خصوص برنامه ریزی برای ورزش و اوقات فراقت دانشجویان، میزان کتاب و کتابخوانی آنها، چگونگی کنترل و مدیریت زمان، نحوه درست استفاده کردن از فضاهای مجازی و داشتن تعادل در زندگی مطالبی عنوان نمود.

حجت الاسلام جوادی مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه سخنران دیگر این مراسم بود که با تاکید بر اینکه در دانشگاه ها بایستی زیرساخت های فرهنگی از لحاظ محتوایی غنی گردند گفت: مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاه ها نبض مهم هر دانشگاهی محسوب می گردند و اگر در دانشگاهی در خصوص مباحث فرهنگی به ناکامی فرهنگی رسیده ایم ناشی از ناکارآمدی شیوه های فرهنگی و آن نیز نشأت گرفته از اشتباه یا نقصان گونه های فرهنگی بوده است.

وی افزود: فرهنگ یک صفت یا خصلت ریشه دار بنیادین در هر فردی است و اگر بخواهیم تحول فرهنگی در دانشگاه ها محقق گردد بایستی معاونت های دانشجویی فرهنگی و دفاتر نهاد در دانشگاه ها با یک چشم انداز مشترک حرکت و با ارتباط های تنگاتنگ و همبستگی با یکدیگر بتوانند تحول فرهنگی در دانشگاه ها را ایجاد نمایند.

در ادامه دکتر لله گانی مدیر کل فرهنگی وزارت متبوع طی سخنانی دانشگاه های نسل اول و دوم را آموزش محور و پژوهش محور عنوان نمود و گفت: در دانشگاه های نسل سوم، به تحقیق و پژوهش های کاربردی بیشترتوجه گردید که توسعه علوم کاربردی، شکل گیری مفاهیمی چون اقتصاد دانش بنیان و تولد شرکت ها و مؤسسات در کنار دانشگاه ها از جمله دستاوردهای دانشگاه های نسل سوم می باشد.

وی ادامه داد: دانشگاه های نسل چهارم به جز سه مأموریت آموزش محور، پژوهش محور و مسئله محور، به نوعی آینده محور می باشد به گونه ای که آینده افراد در دانشگاه های نسل چهارم شکل می گیرد.

دکتر لله گانی افزود: دانشگاههای نسل سوم و چهارم محصول دنیای الکترونیک و عصر فرا صنعتی می باشند و به تبع آن نیز دانشجویان در همین دانشگاه ها در حال تحصیل هستند.

وی همچنین گفت: با توجه به اینکه دنیا در حوزه علم و تکنولوژی و فناوری های جدید مدام در حال تغییر و تحول است ما نیز متأثر از این فناوری های در حال تغییر، بایستی دید و نگاهمان را بروز نموده و منطبق با عصر تکنولوژی با دانشجویان برخورد نماییم و تکنولوژی روز دنیا را بومی سازی نموده و به دانشجویان آموزش دهیم.

مدیر کل امور فرهنگی وزارتخانه اضافه نمود: دنیای کنونی می طلبد که ما نیز متفاوت فکر کنیم و خود را به ابزارهای فرهنگی جدید متناسب با نیاز جامعه و دانشجویان توانمند سازیم و مفاهیم را مجدداً متناسب با عصر خودمان تعریف نماییم، همچنین با جوانان زبان مشترک برقرار نموده تا بتوانیم با همدلی و برخورد مناسب و ایجاد انگیزه در دانشجویان، آنها را به سمت پیشرفت سوق دهیم.

گفتنی است دکتر حمید حیدری رییس اداره مطالعات فرهنگی وزارتخانه به عنوان سخنران پایانی مراسم افتتاحیه، در ارتباط با چگونگی برگزاری این دوره و همکاری شرکت کنندگان در هرچه بهتر برگزار شدن دوره به بیان مطالبی پرداخت.

شایان ذکر است  برگزاری کارگاه سواد رسانه‌ای با هدف آشنایی بیشتر و کسب مهارت‌ها و توانایی‌های لازم در مواجه با رسانه‌ها، برگزاری کارگاه مهارت‌های ارتباطی برای مدیران و کارشناسان فرهنگی و همچنین کارگاه «مسؤولیت پذیری» و «مدیریت اقامه نماز» از دیگر برنامه‌های این نشست سه روزه است.