شنبه 01 07 1396

آخرین بروز رسانی : شنبه, 01 مهر 1396

ضرورت تلاش نظام پزشکی در بهره‌گیری از توان تخصصی بزرگترین و قدیمی ترین نظام صنفی کشور

قائم مقام رییس دانشگاه و منتخب هفتمین انتخابات نظام پزشکی اصفهان در گفتگو با رسانه سلامت اصفهان از ایده های عمومی و اهدافی که نظام پزشکی باید به دنبال آن باشد سخن گفت.

دکتر حمید صانعی با اشاره به لزوم ارتقاء جایگاه سازمان نظام پزشکی در میان صنف و افکار عمومی و نیز تقویت وجاهت قانونی سازمان در تمامی ابعاد تصمیم سازی، داوری در نظام سلامت را مهمترین و محوری ترین هدف نظام پزشکی بر شمرد و عنوان کرد: رشد مشارکت اعضا در انتخابات نظام پزشکی بویژه افزایش ۷۳ درصدی مشارکت در اصفهان معنادار است و پیام روشنی است از درک ضرورت‌ها و اهمیت موقعیت تاریخی که جامعه پزشکی در آن واقع شده است و هیات مدیره نظام پزشکی اصفهان در چهار سال آینده باید توان پاسخگویی به این مشارکت جویی را در خود تقویت کند.

وی همچنین با اشاره به مخاطبان دوگانه سازمان نظام پزشکی گفت: نظام پزشکی بیش و پیش از هرچیز باید به بهبود کیفیت و بالابردن سطح کیفی ارایه خدمات افراد و واحدها، در کنار تعیین تدابیری برای مقابله پيشدستانه با تخلفات و همچنین انجام وظیفهٔ اطلاع‌رسانی دربارهٔ اتفاقات حوزه‌های مرتبط با حرفه موردنظر، یاری رساند.

دکتر صانعی وضعیت موجود اطلاع رسانی و نیز مدیریت ارتباطات این سازمان با افکار عمومی و بدنه خود را ناکافی دانست و افزود : بسیاری از سوء تفاهم ها ناشی از بروز نبودن ارتباطات، آموزش و اطلاع رسانی است و در این راه اکتفا به روشها و ابزارهای گذشته ما را در تحقق اهداف و رسالت خود موفق نخواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه نظام های صنفی در ساختار قانونی کشور تصریح نمود: نظام پزشکی امروزه دارای وظایف و کارکرد اجتماعی وسیعی است و به هیچ‌وجه مسئولیت آن را نه میتوان و نه باید به دفاع صرف از منافع و مزایای صنفی تقلیل داد و اساسا دفاع از صنف و جامعه پزشکی همراه و همگام با ایفای بهینه نقش اجتماعی سازمان در حوزه سلامت امکانپذیر خواهد بود.

دکتر صانعی کارکرد نظامهاي صنفي از جمله نظام پزشکی را تركيبي از حقوق خصوصي و ضوابط حقوق عمومي  توصیف کرد و افزود:  اختیارات و تکالیفی که براین سازمان بار شده از جنس قوانین حقوق عمومی است و با توجه به اهمیت این نهادها و شکل گیری آنها توسط قانون، همین قانون به این نهادها اختیاراتی داده که از جنس اختیارات حاکمیت هست لذا پاسداشت این مهم باید هم از سوی نهادهای حاکمیتی و دولتی و هم اعضای نظام پزشکی مورد توجه قرار گیرد .

وی در این رابطه اظهار امیدواری کرد اظهارات و کنش برخی همکاران ولو از روی دلسوزی و احساس وظیفه اجتماعی، غایت اندیشانه بوده و خدای ناکرده ناخودآگاه حکایت بر سر شاخ نشستن و بن بریدن را تداعی نکند، چرا که هرگونه تضعیف احتمالی نظام پزشکی برای جامعه پزشکی و آحاد مردم سودمند نخواهد بود و در نهایت امر حرمت امامزاده با متولیست‌.

منتخب نظام پزشکی اصفهان در پایان توجه به رویکردهای جدید به نظام های صنفی و نیز ارتقای کارکردهای فعلی را ضروری دانست و ادامه داد: ارتقای سطح تعامل سازمان با مراکز تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در قوای سه گانه، کسب  و ارتقای جایگاه در نظامهای تصمیم سازی و نظارتی، تعامل با سایر نهادهای علمی و صنفی حوزه سلامت، جوان‌گرایی و زمینه سازی برای بهره گیری از ابتکار، تلاش و انگیزه اعضای جوان سازمان و فراهم نمودن بستر مشارکت جوانان در فرآیندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های سازمان، ارائه خدمات بالاسری نظیر آموزش و مشاوره به اعضا و استارت آپ ها در حوزه‌های مختلف از قبیل حقوق پزشکی، اخلاق حرفه ای، روابط ‌کار، بیمه، مالیات و ...، مدیریت دانش در ارایه خدمات سلامت و انتقال تجربه به جوانان صنف و استفاده از ایده ها و ابزار روز و تجارب سایر ملل، شناسایی ظرفیت‌ها ی مغفول ارایه خدمت و تهیه و بروزرسانی دایرکتوری مفصل تخصصی کلیه اعضای سازمان، دفاع از حقوق منافع اعضاء سازمان در حوزه‌‌های مختلف از قبیل روابط کار، بیمه، مالیات، حقوق پزشکی و ... در تعامل و مشارکت موثر با کلیه نهادها، مجامع، تشکل‌ها و سازمانهای مرتبط اعم از خصوصی و دولتی، مشارکت موثر در تعرفه گذاری با هدف تثبیت ارزش واقعی خدمات سلامت، بررسی مدل های انتخابات و اصلاح آیین نامه انتخاباتی سازمان و مهمتر از همه شاید ترویج فرهنگ فعالیت صنفی و تشکیلاتی برای رسیدن به اهداف مشترک از جمله محورهایی هستند که باید از سوی نظام پزشکی در تمامی ارکان خود مجدانه مورد توجه قرار گیرند.

قائم مقام رییس دانشگاه در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد این چهار سال برای نظام پزشکی با تقریب اذهان و تشریک مساعی اعضا و ارتقای اعتماد عمومی به این قشر خدوم همراه باشد.