دوشنبه 29 08 1396

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 29 آبان 1396

۵۰ دانشگاه و پژوهشگاه کشور در جمع موثرترین های دنیا قرار گرفتند/ تهران، شهید بهشتی و اصفهان در صدر علوم پزشکی‌ها

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: اطلاعات پایگاه شاخص های اساسی علم آی.اس.آی(ISI-ESI) نشان می دهد که تعداد دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی یک درصد برتر کشور به ۵۰ دانشگاه رسید و

در صدر دانشگاه‌های علوم پزشکی، نام دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز و مشهد قرار دارد.

دکتر محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر افزود:  پایگاه شاخص های اساسی علم آی.اس.آی(ISI-ESI)  فهرست دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی برتر را هر دو ماه یکبار روزآمد می کند و به معرفی دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی یک درصد برتر دنیا می پردازد.

دکتر دهقانی اظهار داشت: رشد کیفیت تولیدات علمی کشور مهمترین عامل افزایش تعداد دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور در جمع موثرترین ها است. رشد کیفیت تولیدات علمی یکی از مهمترین عوامل دستیابی به مرجعیت علمی به عنوان اولین بند از سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است.

وی افزود: در خرداد ۱۳۹۴ بررسی پایگاه شاخص های اساسی علم نشان داد که ۳۰ دانشگاه و پژوهشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع دانشگاه ها و پژوهشگاه های یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند. در آبان ماه ۱۳۹۴ با رشد کیفیت تولیدات علمی در کشور تعداد دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور به ۳۳ مورد افزایش یافت.

دکتر دهقانی خاطرنشان کرد: این رقم در خرداد ماه ۱۳۹۵ به ۳۵ رسید. در دی ماه ۱۳۹۵ بررسی برترین ها در ESI نشان داد که این رقم به ۴۳ مورد رسید. در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ تعداد دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به ۴۵ مورد رسید. در آخرین بررسی صورت گرفته مشخص شد که تعداد دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور به ۵۰ مورد افزایش یافته است.

در بین دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور، ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی، ۴ پژوهشگاه، ۲۲ دانشگاه جامع، ۱۰ دانشگاه صنعتی و دو دانشگاه غیرمتمرکز در جمع موثرترین های دنیا قرار گرفتند.

در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد، ایران، کرمان، بقیه الله (عج)، مازندران، زاهدان وکردستان در جمع موثرترین ها قرار گرفتند.