چهارشنبه 29 06 1396

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 29 شهریور 1396

1 10.jpg

معدوم سازی بیش از ۳۶۵۰۰ کیلو گرم انواع مواد غذایی فاسد و غیر بهداشتی

مهندس احتشامی کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان در خصوص خرید و مصرف مواد غذایی اعلام کرد: شهروندان عزیز در خرید و مصرف مواد غذایی پنج نکته اساسی را باید در نظر بگیرند،

اول مواد غذایی را پاک و تمیز تهیه و مصرف کنند، دوم مواد غذای خام و پخته را کنار هم نگه ندارند، سوم مواد و محصولات غذایی را به طور کامل بپزند، چهارم غذا را در دمای مناسب نگه دارند و پنجم از مواد غذایی سالم، دارای مشخصات بهداشتی، بسته بندی شده دارای تاریخ تولید و انقضاء را از مراکز معتبر و مشخص خریداری نمایند و همچنین از خریداری مواد غذایی از دستفروشان و دوره گردان به شدت پرهیز نمائید.

مهندس احتشامی یکی از عمده ترین و شاخص ترین فعالیت های واحد بهداشت محیط را نظارت و کنترل مواد غذایی عرضه شده در سطح شهر و روستا عنوان نمود و تصریح کرد: بازرسان بهداشت محیط با نهایت دقت کلیه مواد غذایی قابل عرضه در سطح مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی را بررسی و در صورت مشاهده هرگونه مواد غذایی فاسد، تاریخ گذشته، تقلبی، غیرمجاز و یا قاچاق که به نوعی بر سلامتی مصرف کننده اثر سوء داشته باشد را مطابق دستورالعمل های قانونی توقیف، جمع آوری و معدوم می نمایند.

وی افزود: واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان از ابتدای طرح بسیج سلامت نوروزی سال ۱۳۹۶ با شناسایی، جمع آوری و توقیف بیش از ۳۶۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی سنتی و صنعتی غیرمجاز که مصرف مقدار کمی از آن می توانست به سلامتی مصرف کننده اثر مخرب داشته باشد را در انبارهای مربوطه جمع آوری و با همکاری شهرداری محترم اصفهان این حجم بالای مواد غذایی را به محل دفن زباله شهرستان انتقال و معدوم نمودند.

مهندس احتشامی همچنین به شهروندان اعم از تولیدکنندگان مواد غذایی توزیع کنندگان و فروشندگان انواع مواد غذایی توصیه نمود: به منظور حفظ سلامت و ایمنی مواد غذایی نهایت دقت و اصول بهداشتی و سلامت مواد غذایی را حفظ نمایند و از تولید و عرضه هرگونه مواد غذایی ناسالم به شدت پرهیز کنند.

وی افزود: مصرف کنندگان و خریداران مواد غذایی نیز در زمان تهیه و خرید اقلام خوراکی و غذایی از سلامت و صحت آن اطمینان کافی حاصل نموده و ضمن رعایت شرایط نگهداری آن ماده غذایی را مصرف نمایند تا اینکه هیچگونه تهدیدی علیه سلامت خود و خانواده ها به خصوص کودکان به وجود نیاید.

کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط مرکز در انتها اعلام نمود: شهروندان عزیز در صورت مشاهده هر گونه محل تولید و عرضه مواد غذایی فاسد، غیرمجاز، تقلبی و یا غیر قابل مصرف انسانی مراتب را سریعاً به شماره تلفن ۱۹۰ گزارش دهند.

گفتنی است مواد غذایی می تواند به ویروس، باکتری، انگل ها و مواد شیمیایی آلوده شود که بیش از دویست نوع بیماری را به همراه خواهد داشت. بنابراین ایمنی مواد غذایی جز مباحث مهم برای  سلامت عمومی است بدون شک اهمیت سلامت و ایمنی مواد غذایی در سلامت و تندرستی انسان غیر قابل انکار بوده و مصرف مواد غذایی ناسالم موجب مرگ و میر سالانه بیش از ۲ میلیون نفر در جهان می گردد و عرضه مواد غذایی فاسد و حاوی عوامل بیماریزا موجب ابتلای انسان به بیش از ۲۰۰ بیماری می شود که می تواند فرد را از یک اسهال ساده تا سرطان پیشرفته گرفتار کند و می تواند هزینه های گزافی را به وضعیت اقتصادی و سلامتی افراد وارد کند.

لازم به توضیح می باشد که کلیه  عرضه کنندگان و فروشندگان مواد غذایی فاسد که منجر به ایجاد بیماری و تهدید علیه سلامتی افراد شوند مطابق مقررات به مراجع قضایی معرفی و مجازات خواهند شد.