چهارشنبه 29 06 1396

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 29 شهریور 1396

1 10.jpg

جمع آوری دوهزار کیلوگرم نان غیرمجاز

مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان با بیان اینکه 2هزار و 84 کیلوگرم نان غیرمجاز از فروشگاه های اصفهان جمع آوری گردیده است گفت: این نان ها بدون نام و نشانی و فاقد آرم و مجوز تولید هستند.

مهندس شهرام احتشامی با اشاره به اینکه این حجم نان از آغاز طرح جمع آوری نان های غیرمجاز در سه هفته اخیر جمع آوری شده است، تصریح کرد: از نظر اداره بهداشت هر گونه نان بدون مجوز تولید و مجوز بهداشتی، غیربهداشتی محسوب می گردد و بررسی های ما نشان می دهد برخی از این نان ها در کارگاه هایی با شرایط ناسالم تولید می شده اند.

مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان در خصوص آمار کارگاه های غیر مجاز پخت نان عنوان کرد: به دلیل اینکه نان های تولیدی فاقد نام و آدرس مشخصی هستند، به طور دقیق نمی توان گفت که این محصولات در چه کارگاهی تولید شده است.

مهندس احتشامی آسیب های این نان ها را وابسته به میزان آلودگی، مواد اولیه و آلودگی ثانویه ناشی از نگهداری غیر اصولی این نان ها در ویترین مغازه ها دانست و خاطر نشان کرد: کپک نان حاوی ماده سمی به نام آفلاتوکسین است که می تواند عوارضی مثل سرطان در پی داشته باشد.

وی رنگ استفاده شده در این نان ها را عامل سرطان کبد و ناراحتی های گوارشی دانست و اظهار کرد: جوش شیرین استفاده شده نیز می تواند زخم معده و ناراحتی های دستگاه گوارشی را در پی داشته باشد.

کارشناس بهداشت محیط همچنین با بیان اینکه دیابت یکی دیگر از بیماری هایی است که در کمین مشتریان این نان ها نشسته است ادامه داد: نان های غیر مجاز به دلیل اینکه فاقد فیبر و سبوس هستند، زمینه ابتلا به دیابت را نیز فراهم می کنند.

او خاطر نشان کرد: نان های سفید و به اصطلاح مشتری پسند، فاقد فیبر، سبوس و املاح ضروری برای بدن انسان هستند و سرشار از جوش شیرین می باشند که می توانند زمینه بروز چاقی مصرف کنندگان را در پی داشته باشند.

مهندس احتشامی در ادامه تاکید کرد: گذاشتن بسته های نان پشت ویترین فروشگاه ها در معرض نور آفتاب یکی دیگر از عوامل خراب شدن نان ها می باشد، همچنین آلودگی دستگاه های برش نان خود فرایند کپک زدگی نان را سرعت می بخشد.

وی ادامه داد: تا پیش از این به دلیل نبود مصوبه قانونی با متخلفین برخورد قانونی صورت نگرفته است، ولی با پیگیری های مداوم اداره بهداشت، توانستیم مجوز قانونی جمع آوری را دریافت نماییم، لذا یک هفته پیش از اجرای طرح به همه فروشگاه های عرضه نان های غیر مجاز اخطار داده شد و با واحدهایی که به این اخطار بی توجهی کردند، برخورد گردید.

گفتنی است طی سه هفته اخیر، ماموران مرکز بهداشت 482 کیلوگرم نان لواش، 651 کیلوگرم نان تافتون، 103 کیلوگرم نان سنگک ماشینی و 247 کیلوگرم انواع نان فانتزی فاقد مشخصات را از سطح عرضه در مرکز بهداشت شماره یک و دو اصفهان جمع آوری کردند.