شنبه 01 07 1396

آخرین بروز رسانی : شنبه, 01 مهر 1396

انجام عمل جراحی درمان قطعی اختلالات ادراری، برای اولین بار در اصفهان

برای اولین بار در اصفهان، عمل جراحی نصب دستگاه تنظیم کننده عملکرد عصبی تحت عنوان ساکرال نورو استیمولاسیون (Sacral Nerve Stimulation)، توسط دکتر لاهیجی ارولوژیست و فلوشیپ اندرولوژی

از آمریکا که به صورت افتخاری در مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) حضور یافت، امروز چهارشنبه 28 تیرماه، بر روی یک بیمار دارای اختلال ادراری انجام گردید.

دکتر مهتاب ضرغام  عضو هیات علمی دانشگاه و ارولوژیست و فلوشیپ ارولوژی زنان در این خصوص گفت:  اختلالات مربوط به ادرار کردن شامل طیفی از بیماری ها است که از یک سو سبب بی اختیاری ادراری و از سوی دیگر سبب احتباس ادرار و فلج مثانه خواهد شد.

وی ادامه داد: این بیماران به دلیل نیاز به پوشک و عدم  امکان رعایت بهداشتی و همچنین نیاز به سونداژ و دستکاری های مداوم، کیفیت حیات بسیار پایینی پیدا خواهند کرد.

دکتر ضرغام درمان های دارویی را روش های موقتی برای مداوای این بیماران عنوان کرد و افزود: درمان های دارویی و فیزیوتراپی راهکارهای قطعی برای معالجه این بیماران نمی باشد، لذا امید جدیدی در درمان این بیماران بوجود آمده که شامل نصب دستگاههای SNS در بدن بیماران برای کنترل عملکرد مثانه آنها می باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: قبلا به دلیل قیمت بالای دستگاه های SNS، هزینه این دستگاه ها در اصفهان در تعهدات بیمه ای قرار نداشتند، ولی اخیرا گروه نورولوژی جراحی اعصاب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مدیریت مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) و گروه ارولوژی دانشگاه با تلاش فراوان، توانستند این دستگاه ها را وارد تعهدات بیمه ای قرار دهند.

وی اولین مرحله استفاده این دستگاه در اصفهان را طی برگزاری کارگاهی با همکاری شرکت ایران بهداشت و مترونیک عنوان کرد و افزود: مرحله اول نصب این دستگاه به طور مقدماتی برای یک بیمار 27 انجام شد که در این مرحله، این دستگاه جهت تحریک عصبی لگن در بدن بیمار کار گذاشته شد و مرحله دوم آن امروز طی یک عمل جراحی 45 دقیقه ای، با کارگزاری مولد تحریکات الکتریکی عصبی انجام پذیرفت.

دکتر ضرغام در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: انتخاب درست بیمار، انتخاب درست تکنیک های عمل جراحی توسط پزشکان، پیگیری تعهدات بیمه ای برای بیماران، لازمه ادامه پیدا کردن این راه درمانی در استان اصفهان می باشد.

وی در پایان سخنان خود، پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و گفت: با پیشگیری مناسب جهت جلوگیری از رسیدن به مرحله آسیب های نخاعی و اختلالات ادراری اعم از بالا بردن فرهنگ درست رانندگی و جلوگیری از تصادفات و آسیب های نخاعی، شناخت به موقع اینگونه اختلالات در افراد، شناخت عوامل محیطی و پیشگیری از بیماری های عصبی مانند MS می توان نقش بسزایی را در سلامت آینده جامعه ایفا نمود.