چهارشنبه 23 08 1397

آخرین بروز رسانی : چهارشنبه, 23 آبان 1397

اجرای طرح نسیم مهر در کلیه بیمارستان های استان اصفهان

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا جوادی شامگاه دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به سالروز تأسیس دفاتر نسیم مهر در بیمارستان ها اظهار کرد: این دفاتر از سال 87 در بیمارستان های دولتی استان اصفهان آغاز به کار کرد که زیرمجموعه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

وی افزود: انسان موجودی 2 بعدی است که شامل بعد روحانی و جسمانی است، خلقت انسان تنها به لحاظ بعد جسمی نبوده و شاهکار خداوند متعال بعد روحانی انسان بود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: زمانی یک انسان به لحاظ سلامت در سلامت کامل است که در هر 2 بعدی جسمی و معنوی سلامت کامل داشته باشند، بنابراین دانشجویان علاوه بر شناخت بیماری ها و راه های درمان بیماری های جسمی باید بیماری های روحی را نیز به خوبی بشناسد و بتواند آن ها را درمان کند.

حجت الاسلام والمسلمین جوادی یادآور شد: پس از موافقت  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بررسی زوایای شناخت مسائل معنوی و راه درمان آن واحدی برای تدریس در دانشگاه آماده شده است.

وی خاطرنشان کرد: توجه به معنویت بیماران حتی در غرب نیز مورد تأکید است، کشیشان و روحانیون در کشورهای مسیحی نشین جهان نیز در بیمارستان ها حضور پیدا کرده و بیمار را از لحاظ روحی آماده درمان می کنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه عنوان داشت: تشکیل دفاتر مجموعه نسیم مهر طرحی ابداعی از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است؛ در این دفاتر روحانیون آقا و خانم پس از پذیرش در بیمارستان های کل استان اصفهان مشغول به فعالیت خواهند شد که در حال حاضر این طرح در کلیه بیمارستان های استان اصفهان که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است اجرا شده و در دیگر بیمارستان ها نیز اجرا خواهد شد.

وی تأکید کرد: طرح نسیم مهر به مدیران و رؤسای بیمارستان ها ارائه شده که پس از تمایل به اجرای آن، این طرح در بیمارستان های مربوطه اجرا خواهد شد؛ پذیرش اساتید در این طرح دارای شرایط خاصی است که برای آن دوره های آموزشی برگزار خواهد شد، از همین رو کارگروهی علمی متشکل از اساتید و متخصصان در موضوعات مختلف گردهم آمده تا بیماری های معنوی را بررسی کرده و واحد درسی آن را تهیه و تدوین کنند که امیدواریم در آینده ای نزدیک این مهم عملیاتی شود.

حجت الاسلام والمسلمین جوادی با تأکید بر عدم ورود روحانیون به مباحث پزشکی در طرح نسیم مهر بیان داشت: طرح نسیم مهر توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ایجاد شده که مهمترین وظایف روحانیون آن عبارت است از صحبت کردن، درد دل کردن و مشاوره با بیمار است چراکه بیماران به شدت نیازمند کمک های روحی است؛ مباحث قضا و قدر، دلایل ایجاد مصیبت های الهی، خیرها، شرها و مصلحت ها توسط این روحانیون برای بیماران تشریح می شود.

وی عنوان کرد: اهمیت روحیه دادن و آرامش دادن به بیمار برای ورود به اتاق عمل برای کسانی که در فضای بیمارستان هستند بسیار بالاست؛ تقویت روحیه بیمار، رفع شبهات اعتقادی و کنترل پرخاش گری بیمار از دیگر وظایف روحانیون نسیم مهر است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اذعان داشت: درگیری های همراهان بیماران با پرسنل بیمارستان ها به دلایل مختلف همچون مرگ بیماران در بیمارستان ها توسط روحانیون طرح نسیم مهر کنترل می شود؛ طرح نسیم مهر با حضور 49 روحانی خانم و آقا در 24 بیمارستان سطح استان اصفهان در حال اجراست که از این تعداد 17 بیمارستان در شهر اصفهان قرار دارد.