دوشنبه 03 07 1396

آخرین بروز رسانی : دوشنبه, 03 مهر 1396

برگزاری نشست خبری هفته سلامت

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در آستانه فرا رسیدن هفته سلامت (۷-۱ اردیبهشت ماه)، اقدام به برگزاری نشست خبری با حضور آقای یاحی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان و رییس کارگروه امنیت و سلامت استان،

دکتر صدری معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان، دکتر حسن‌خانی مدیر روابط عمومی دانشگاه و دبیر اجرایی برنامه‌های هفته سلامت و همچنین تعدادی از مسئولین دانشگاه و جمعی از اصحاب رسانه در مرکز بهداشت استان نمود.

در ابتدای این مراسم دکتر حسن خانی در خصوص شعار هفته سلامت سال جاری گفت: سازمان جهانی بهداشت همه ساله مشکلاتی که جوامع مبتلابه آنها هستند را جستجو و تحت عنوان شعاری به همه کشورها اعلام می‌نماید که امسال نیز با توجه به اهمیت موضوع غذا و مشکلات و بیماری‌هایی که در خیلی از جوامع در اثر مصرف غذاهای ناسالم و نادرست ایجاد می‌گردد «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» انتخاب نموده است.

وی همچنین به بیان عناوین روزهای هفته سلامت پرداخت و گفت: سه‌شنبه اول اردیبهشت‌ تحت عنوان سیاست‌های کلی سلامت، همکاری بین بخشی، چهارشنبه دوم  اردیبهشت‌ سلامت و سبک زندگی ایرانی-اسلامی، پنج‌شنبه سوم  اردیبهشت‌ عدالت در سلامت و ارتقای خدمات بهداشتی-درمانی، جمعه چهارم اردیبهشت‌ سلامت، آموزش همگانی و خودمراقبتی، شنبه پنجم اردیبهشت‌ سلامت و مشارکت‌های اجتماعی، یکشنبه ششم اردیبهشت‌ سلامت و ارتقای ایمنی غذا و آخرین روز هفته سلامت تحت عنوان اقتصاد سلامت و توسعه سرمایه‌گذاری نامگذاری گردیده است.

سپس دکتر صدری معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان هفته سلامت را سمبلی برای ارتقاء سیستم بهداشت و درمان در طول سال عنوان نمود و گفت: همه رویکردهای ما در این هفته این است که به آموزش، تبلیغات و حساس‌سازی مردم بپردازیم و بتوانیم در طول سال با کمک دانشگاه و همچنین کارگروه سلامت و امینت غذایی استان اهداف را دنبال و در راستای بهبود بهداشت و درمان جامعه تلاش کنیم.

وی همچنین با تاکید بر مشکلاتی که جمعیت حاشیه شهرها دارند گفت: در سال جاری قصد داریم که حدود 400 هزار نفر جمعیت حاشیه‌نشین استان را در قالب راه‌اندازی پایگاه‌های سلامت و مراکز جامع سلامت پوشش دهیم تا بتوانیم مشکلات بهداشتی درمانی آنها را برطرف کنیم.

دکتر صدری افزود: دیدگاه مرکز بهداشت استان این است کیفیت خدمات را افزایش دهد بدین‌گونه که همه مردم استان حداقل یک بار ویزیت شوند و بیماری‌های مزمن آنها شناسایی شود و برای آنها مراقبت مستمر و فعال انجام شود و ابتدا نیز از مراکز روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر آغاز گردد تا انشاءا... بتوانیم برای همه مردم استان شناسنامه سلامت تهیه نماییم زیرا به این نکته معتقد هستیم که اگر بیماری مردم را مراقبت نماییم در حقیقت سلامت مردم را مراقبت کرده‌ایم.

وی همچنین تلاش در راستای ارتقای هتلینگ و بهبود استاندارها در کلیه مراکز بهداشتی درمانی و خانه‌های بهداشت و همچنین ارتقای خدمات بهداشت دهان و دندان از نظر کمیت و کیفیت در مراکز بهداشتی درمانی را از دیگر اولویت‌های پیش روی مرکز بهداشت استان قلمداد کرد و در پایان سخنان خود گفت: خوشبختانه تحول در نظام سلامت به یاری خداوند و تلاش همه مسئولین همچنان به قوت خود باقی است و امیدوار هستیم اقدامات ما رضایت همه مردم را در بر بگیرد و از اصحاب رسانه هم می‌خواهیم که فعالیت‌های دست‌اندرکاران حوزه سلامت را به گوش مردم و مشکلات مردم را در این حوزه به مسئولین بدهند تا در ارتقای وضعیت بهداشت و درمان جامعه گام‌های مؤثرتری برداشته شود.

آقای یاحی معاون سیاسی امنیتی استانداری نیز در این مراسم ضمن بیان کلامی از پیامبر اکرم (ص) که می‌فرمایند: دو نعمت است که کمتر از به آن توجه می‌شود: «امنیت و سلامت»، بیان نمود: مقام معظم رهبری سال ۹۴ را دولت و ملت همدلی و همزبانی عنوان فرمودند که به آن توجه کنیم می‌توانیم به موضوع سلامت روان برسیم، زیرا در جایی که همدلی و همزبانی وجود دارد، نشاط اجتماعی، آرامش و سلامت روان وجود خواهد داشت، دولت تدبیر و امید نیز که سلامت را در رأس اقدامات خود در نظر گرفته است، تکلیف جامعه علوم پزشکی را بیشتر از گذشته سنگین نموده که بایستی با مدیریت درست و با کادر اجرایی و پزشکانی مجرب بتوانیم نواقص موجود را برطرف و شرایط بهداشت و درمان جامعه را ارتقا بخشیده و شاخص های توسعه مربوط به سلامت را بالا ببریم.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با اشاره به صنعتی بودن استان اصفهان گفت: در استان اصفهان با داشتن بیش از ۱ میلیون کارگر که در بخش‌های صنعتی و کارخانجات مشغول به فعالیت‌ هستند، در تلاش هستیم شاخص های سلامت جسم و سلامت روان آنها را بهبود بخشیم.

وی همچنین با بیان اینکه کاهش آلودگی هوا از اهمیت بالایی در بحث سلامت مردم برخوردار است تأکید نمود: خوشبختانه در سال گذشته با تدابیری که اندیشیده شد مشکل آلودگی هوا در وضعیت بهتری نسبت به سال 92 بوده و هیچ روز بحرانی را در این خصوص نداشتیم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری در پایان سخنان خود گفت: هفته سلامت بهانه ای است تا بتوانیم برخی از مشکلات مربوط به سلامت را بشناسیم و برای رفع آن اقدامات اساسی انجام داده و بتوانیم با کمک دانشگاه،  دولت و رسانه ها زندگی بهتر همراه با سلامت جسم و روان برای مردم ایجاد کنیم. گفتنی است در ادامه مراسم توسط اصحاب رسانه سؤالاتی مربوط به بحث سلامت استان مطرح و مسئولین به پاسخگویی در این خصوص پرداختند.