سه شنبه 30 08 1396

آخرین بروز رسانی : سه شنبه, 30 آبان 1396

همزمان با افتتاح 1000 خانه بهداشت در سراسر کشور خانه بهداشت یزدآباد فلاورجان با حضور استاندار اصفهان افتتاح شد

در راستای اجرای برنامه تحول نظام سلامت، «آیین بهره‌برداری از خانه‌بهداشت روستای یزدآباد شهرستان فلاورجان، همزمان با افتتاح 1000 خانه بهداشت روستایی سراسر کشور»، ساعت 10 صبح روز یکشنبه 26 بهمن‌ماه طی مراسمی برگزار شد.

در این مراسم که استاندار اصفهان، قائم مقام رییس دانشگاه، معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان و جمعی از مسئولین شهرستان و شبکه بهداشت و درمان فلاورجان حضور داشتند، دکتر زرگرپور استاندار اصفهان طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از افتتاح یکهزار خانه بهداشت در سطح کشور گفت: افتتاح این خانه بهداشت‌ها، دو سیاست مهم و اصلی دولت یازدهم را محقق می‌کند که شامل ارتقای سطح بهداشت مردم و همچنین رسیدگی و توجه ویژه به مناطق روستایی و محروم می‌باشد که ظهور و تجلی هردو سیاست را می‌توان در این خانه‌بهداشت‌های در ظاهر کوچک مشاهده کرد.

وی همچنین با بیان اینکه همه دست‌اندرکاران نظام سلامت بایستی به ارتقای بهداشت مردم و موضوع پیشگیری از بیماری‌ها توجه ویژه نشان دهند تصریح کرد: مدیریت استان آماده هرگونه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای تحقق مسئولیت‌های مربوط به سلامت و بهداشت مردم می‌باشد.

دکتر صانعی قائم مقام رییس دانشگاه نیز در این مراسم گفت:‌ قبلا در مراکز بهداشتی مواردی از قبیل مراقبت‌های مادر و کودک، واکسیناسیون و بهداشت خانواده انجام می‌گردید، ولی هم اکنون به دلیل تغییر شیوه زندگی افراد و تغییر نوع بیماری‌ها از بیماری‌های واگیردار به بیماری‌های غیرواگیر، تکالیف و خدمات جدیدی به شرح وظایف مراکز بهداشتی برای سلامت مردم اضافه شده که این خدمات برای عمده مردم بکار گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه تمامی جمعیت تحت پوشش کشور بایستی از خدمات بهداشتی و درمانی بهره ببرند گفت: این خدمات شامل مواردی مانند تغذیه، سلامت روان، بیماری‌های غیرواگیر و ... می‌باشد که بایستی پایش، مراقبت، نظارت و مدیریت گردد و در پرونده افراد ثبت و نگهداری شود.

قائم مقام رییس دانشگاه همچنین با اشاره به اینکه در استان اصفهان، از ابتدای دهه مبارک فجر تا پایان سال جاری، 23 خانه بهداشت به بره‌برداری می‌رسد تاکید نمود: افتتاح خانه‌ بهداشت‌ در سال‌های آینده نیز در دستور کار قرار دارد و انشاءا... با ایجاد خانه بهداشت‌های بیشتر و مراقبت‌های پیشگیرانه از وقوع بیماری‌ها، بتوانیم بسیاری از هزینه‌های درمانی که دولت متحمل می‌شود را کم نماییم.

دکتر صدری معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان نیز سخنران دیگر مراسم بود که افتتاح خانه بهداشت را یک کار بسیار مهم و جهادی عنوان کرد و گفت: عملکرد خانه بهداشت این است که مردم سالم باشند و افتتاح همزمان 1000 خانه بهداشت در سطح کشور یک نهضت بسیار عظیمی است که توسط دولت یازدهم اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: در ساخت 23 خانه‌بهداشت که قرار است تا آخر امسال در استان اصفهان افتتاح گردد حدود 30 میلیارد ریال هزینه ساخت و 10 میلیارد ریال نیز هزینه تجهیزات، از محل اعتبارات استانداری و دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، تامین شده است که جا دارد از استاندار محترم اصفهان و ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دیگر مسئولین در توجه به این امر مهم تشکر و قدردانی نمایم.

دکتر صدری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مرکز بهداشت استان دو سیاست مهم را پیش رو دارد که یکی شامل کامل کردن شبکه‌های بهداشت و درمان از تمامی خدمات ساخت و تجهیزاتی و دیگری ثبت تمام اطلاعات افراد در پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان می‌باشد که مردم بتوانند در هرمکانی از خدمات بهداشتی و درمانی با توجه به اطلاعات موجود در پرونده به نحو مطلوب بهره ببرند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان فلاورجان نیز در این مراسم، افتتاح خانه بهداشت یزدآباد و همچنین دو خانه بهداشت دیگر شامل مهرگان و هویه در شهرستان فلاورجان را نتیجه مساعدت‌ها و همکاری‌های استاندار اصفهان و همچنین رییس و مسئولین دانشگاه عنوان کرد و از آنان تقدیر نمود.

حجت‌الاسلام و المسلمین قدوسی نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرستان فلاورجان نیز با تشکر از توجه دولت به بحث بهداشت و درمان گفت: موضوع بهداشت مردم یک موضوع اساسی و مهم می باشد و مسئولین بایستی به گونه ای فرهنگ‌سازی کنند که سبک زندگی مردم بیشتر از گذشته به سمت سبک زندگی اسلامی هدایت شود.

وی افزود: اگر مردم ما دستورات اسلام را، که بیشتر نیز بهداشتی می‌باشند، رعایت کنند، با حداقل نیاز به درمان مواجه می‌گردند و بدین ترتیب بار بیماری‌ها در کشور کم خواهد شد و آن زمان است که می‌توانیم برای کشورهای منطقه و جهان به عنوان الگویی در  سبک زندگی سالم مطرح شویم.

گفتنی است در ادامه مراسم توسط استاندار اصفهان خانه بهداشت یزدآباد افتتاح و بهره‌برداری از آن آغاز شد.